Latest News

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στο αρχείο οι καταγγελίες του ισοβίτη για τα ναρκωτικά του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη


Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη ότι...
δέχθηκε πιέσεις, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπρακουμάτσος, μετά από έρευνα δύο μηνών, έκρινε με το πόρισμά του ότι δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές Αυλώνα, προκειμένου να πάρει κατάθεση, όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Επίσης, δεν προέκυψαν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και ο επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά», δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.
Σε ότι αφορά τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, διαβίβασε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο.
Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο ο εισαγγελέας εφετών έχει διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή όπως προβλέπεται από το νόμο που είναι αρμόδια για τα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, ο μη εντοπισμός ποινικών ευθυνών, από τον κ. Μπρακουμάτσο για τα μη πολιτικά πρόσωπα απαλλάσσει επί της ουσίας και τον κ. Καμμένο και επομένως παίρνει νέα τροπή το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, ο κ. Μπρακουμάτσος διαβίβασε τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τυχών πειθαρχικά αδικήματα (πως είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο κ.λπ.).
Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου και λοιπά, ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ειρήνης Τζήβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου.