Latest News

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Στο σφυρί προσωπικά δεδομένα διάσημων-Χάκαραν το Instagram (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 500 διάσημων, παγκοσμίως, πωλούνται σε λογική τιμή:
10 δολάρια!
Τα τηλέφωνα και τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περίπου 500 διασημοτήτων προσφέρονται προς πώληση στο σκοτεινό διαδίκτυο προς 10 δολάρια, μετά από μια τεράστια κλοπή δεδομένων η οποία διευκολύνθηκε από μια ευπάθεια του Instagram, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Μεταξύ αυτών που επηρεάζονται είναι οι ηθοποιοί όπως η Emma Watson, η Emilia Clarke, ο Leonardo DiCaprio, ο Channing Tatum, ο Vin Diesel. Αστέρες του αθλητισμού όπως ο Cristiano Ronaldo, ο Neymar, ο James Rodriguez, ο Floyd Mayweather, ο Zlatan Ibrahimović, τραγουδιστές όπως η Beyoncé, η Adele, η Rihanna, η Katy Perry, η Ariana Grande, άλλες προσωπικότητες, όπως η Victoria Beckham, η Kim Kardashian και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα The Mirror, επικαλούμενη μια λίστα που δημοσιεύεται από την βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, την RepKnight.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι Lionel Messi, Justin Timberlake, Shakira, Jennifer Lopez, Miley Cyrus, David Beckham ή Taylor Swift, οι ηλεκτρονικοί πειρατές κατάφεραν να κλέψουν μόνον την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, αλλά και να τα πουλήσουν.
Το Instagram από την πλευρά του αναγνώρισε ότι είχε ένα πρόβλημα ασφάλειας που  επέτρεψε να κλαπούν αυτά τα δεδομένα, αλλά λέει ότι έχει ήδη διευθετήσει το θέμα. Ωστόσο, οι πληγέντες θα πρέπει τώρα να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή, τονίζει η βρετανική εταιρεία.