Latest News

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ποιους δήμους και περιοχές απαγορεύεται η κολύμβηση


Με νέα - τη δεύτερη μετά τη μόλυνση του Σαρωνικού - τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του έτους 2017 για τους χώρους που απαγορεύεται η κολύμβηση...
ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, απαγορεύει την κολύμβηση στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα και αναφέρει ότι «επειδή το φαινόμενο είναι  δυναμικό, η απόφαση θα τροποποιείται εκάστοτε ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες των ακτών κολύμβησης».
Σε ποιους δήμους και περιοχές απαγορεύεται η κολύμβηση
Σύμφωνα με τη νέα  τροποποίηση, η κολύμβηση απαγορεύεται σε όλες τις ακτές των δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας.
Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και Νήσων, η κολύμβηση απαγορεύεται στις περιοχές από την ακτή κολύμβησης σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους) μέχρι την παραλία της Φρεαττίδας στο δήμο Πειραιά και στον όρμο Λιμνιώνα, μπροστά από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Σεληνίων, κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο δήμο Σαλαμίνας
Ανάγκη σήμανσης  των ακτών. όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Στην Υπουργική Απόφαση, επισημαίνεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη σήμανσης των ακτών, όπου απαγορεύεται η κολύμβηση με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Ακόμη το υπουργείο Υγείας ζητά από τις Λιμενικές Αρχές την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.