Latest News

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Επί τάπητος η αξιολόγηση στο Δήμο Πειραιά


Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η «αξιολόγηση» των υπαλλήλων στο Δήμο Πειραιά όπου εννέα στους δέκα απείχαν από τις...
σχετικές διαδικασίες.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά και του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά πραγματοποιείται συζήτηση – ενημέρωση με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με θέμα την «αξιολόγηση» και την απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη».


Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧ/ΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                 & ΕΡΓΑΤ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                                                                                        Πειραιάς 28/9/2017 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την επιτυχία της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στήριξαν σε ποσοστό πάνω από 90% όλοι-ες οι εργαζόμενοι-ες στο Δημόσιο Τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την απεργοσπαστική τροπολογία που ψήφισε, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, στη Βουλή.
Με τη διάταξη του άρθρου 36 του Ν. 4489/17 που ψήφισαν στις 21 του Σεπτέμβρη στη Βουλή θεσμοθέτησαν την ανταπεργία, προβλέποντας τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη  και που καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν τόλμησε να νομοθετήσει.
Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται ότι «θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας, ώστε να καθίσταται ευχερέστερη η συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης ενώ εύλογα τάσσονται προθεσμίες συμμόρφωσης(!) τόσο για τους αξιολογούμενους όσο και τους αξιολογητές».
Από τις γνωμοδοτήσεις δύο πανεπιστημιακών, του κ. Πάνου Λαζαράτου, Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και του κ. Αριστείδη Καζάκου, Ομότιμου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και της δικηγόρου –εργατολόγου κ. Μαρίας Τσίπρα, ξεκαθαρίζεται ότι η διάταξη του άρθρου 36 του Ν.4489/17 είναι προδήλως αντισυνταγματική.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά και του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά σας καλούμε στην Συζήτηση – Ενημέρωση με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με θέμα την «αξιολόγηση» και την απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη».
Ø Καλούμε τα στελέχη να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους εμάς και να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την εργασία και το δημόσιο στην υπηρεσία του λαού. Άλλωστε κανένας δεν έχει δικαίωμα να επικαλεστεί τη «σωτηρία» της θέσης του, πατώντας πάνω στη δουλειά και τα δικαιώματα των άλλων και καταστρέφοντας την κοινή βάση όλων μας. Μόνο η συνέχιση με τον ίδιο μαζικό τρόπο της απεργίας-αποχής κατοχυρώνει τη θέση όλων μας. Όπως προκύπτει από τις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις Πανεπιστημιακών καθηγητών και δικηγόρων «η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων».
Ø Καλούμαστε τώρα πλέον όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να στηρίξουμε τις συλλογικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας-αποχής σε κάθε εργασιακό χώρο.
Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε!!!"