Latest News

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δημήτρης Μαθιός: Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο εγκαταστάσεων


«Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο εγκαταστάσεων», τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, με...
αφορμή παρέμβασή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις δραματικές εξελίξεις στην Eldorado Gold.
Τα τελεσίγραφα με αναστολές μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων όπως αυτό που απέστειλε στην κυβέρνηση, για τα ορυχεία σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, το μέλος μας Eldorado Gold, δεν είναι δυνατόν να βοηθήσουν στο επενδυτικό κλίμα που έχει ανάγκη σήμερα η οικονομία και η χώρα μας για να λύσει το ογκώδες πρόβλημα της ανεργίας.
Τα παραπάνω επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, με αφορμή τις εξελίξεις στην επένδυση Eldorado Gold, για την οποία παραθέτει και τα εξής:
«Θεωρούμε τραγικό να συνεχιστεί το αδιέξοδο και μια πολυεθνική εταιρία σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα να προσφεύγει στη Διαιτησία για να διεκδικήσει νομικά αποζημιώσεις.
Η λειτουργία της "Ελληνικός Χρυσός" έχει εξαιρετική σημασία για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη και συνολικά στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας, αφού πρόκειται για επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 3 δισ. $, ενώ αναμένεται να απασχολεί στην πλήρη της λειτουργία περισσότερους από 3.600 εργαζομένους.
Από το 2012, η Eldorado Gold είναι μια αφοσιωμένη, υπεύθυνη και υπομονετική εταιρεία τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και των κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της, υποστηρίζει ο ΣΒΑΠ. 
Οπως αναφέρει, συνεργάστηκε σε πολλαπλά επίπεδα με την κυβέρνηση και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να συνυπάρχει, ακόμη και να ωφελήσει άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, και μπορεί να υλοποιείται με τη δέουσα μέριμνα για το περιβάλλον.
Είναι μέγα σφάλμα να θεωρηθεί η επένδυση της Eldorado "λυδία λίθος" για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα» .