Latest News

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί "κόλλησαν" τα νέα δικαστήρια Πειραιά...


 "Κόλλησαν" τα νέα δικαστήρια Πειραιά στο κτίριο - γιαπί της πρώην Ραλλείου Σχολής στην... πλατεία Κοραή.
Μετά από τρία χρόνια δεν έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου καθώς οι διαδικασίες κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς παρά τις όποιες προσπάθειες κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.
Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι ότι έως τώρα έχουν γίνει μόλις τα τρία από τα πέντε στάδια της Μελέτης Στατικής Επάρκειας για το κτίριο της πρώην «Ραλλείου Σχολής», η οποία είχε ανατεθεί το Μάρτιο του 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί  από τον Ιούλιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει ο Δ.Σ.Π.  
Μάλιστα, η μελέτη θα πληρωθεί με τα χρήματα από τον έρανο σε φορείς της πόλης, αλλά και σε Ιδρύματα του Πειραιά, προκειμένου να συγκεντρωθεί το αναγκαίο κονδύλι  (περί τις 62.000 ευρώ) για το οποίο δεν υπήρχε σχετικός κωδικός! Αν κι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με την ένταξη στον προϋπολογισμό του έτους 2017 του ΤΑΧΔΙΚ και την ανάληψη της υλοποίησης των οικοδομικών εργασιών από την εταιρεία του Δημοσίου «ΚΤΥΠ Α.Ε.».
Από την πλευρά του, ο Δήμος Πειραιά (με τις υπ΄ αριθμ. 838 και 839/19.12.2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) έχει αναλάβει την υποχρέωση της απαιτούμενης τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου και τη μετατροπή των χρήσεων γης από «Δημαρχιακό» σε «Δικαστικό Μέγαρο», καθώς και την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ) για 49 έτη, αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί ούτε μνημόνιο με τους όρους...
@ Πάντως, έτσι όπως πάνε, σε 49 χρόνια δεν θα έχουν προλάβει να ξεκινήσουν τις εργασίες για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά...