Latest News

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτη μαρτυρία για τη "γυναίκα με το πετρέλαιο" : «Τριβόταν με πετσέτα, αλλά δεν καθάριζε»! (BINTEO)


Δεν είναι εύκολο να πιστέψεις πως η φωτογραφία με την γυναίκα που κολύμπησε στα νερά του Φαλήρου και βγήκε καλυμμένη πίσσα είναι αληθινή... Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο βάθος και αριστερά της φωτογραφίας-σοκ, περιγράφει αποκλειστικά στο protothema.gr, τι συνέβη προχθές το απόγευμα στην παραλία του Μπάτη. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου».

Η χαρακτηριστική φωτογραφία δείχνει μία γυναίκα, η οποία έχει μόλις βγει από τη θάλασσα, με το σώμα και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί με πίσσα, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η γυναίκα, που φαίνεται μέσης ηλικίας, εμφανίστηκε στην παραλία περίπου στις 17:30 το απόγευμα, προκειμένου να κάνει την απογευματινή βουτιά της, δεν περίμενε όμως να γίνει η πρωταγωνίστρια της φωτογραφίας-σοκ, για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και ανάλογη περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό δεν έχει ξαναγίνει.

«Ήρθε χθες το μεσημέρι ξαφνικά για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γδύθηκε, μπήκε μέσα και μετά βγήκε, όπως βλέπεις, εδώ η παραλία έχει μαυρίσει, όλη η περιοχή δηλαδή, παρόλο που της είπαμε αρκετές φορές να μην μπει μέσα, εκείνη μας απάντησε ότι θα κολυμπήσει, καθώς συνηθίζει να κάνει μπάνιο τακτικά στην παραλία», αναφέρει ο Γιάννης Λειβαδάς, ο άνθρωπος που επίσης απεικονίζεται στο βάθος της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η κυρία άφησε τα πράγματα της στην άμμο και ξεντύθηκε για να μπει στην θάλασσα. «Η κυρία ήρθε περίπου στις 17:30 το απόγευμα και έβαλε τα πράγματα της, εκεί δίπλα στις πέτρες. Μπήκε μέσα στη θάλασσα και μετά εδώ κάπου, δεν ξέρω ακριβώς κάθισε και ξάπλωσε στην άμμο. Κοίτα εδώ, τα μπουκάλια και αυτά τα βλέπεις είναι όλα με πετρέλαιο. Μετά τριβόταν με την πετσέτα αρκετή ωρα  που δεν φεύγει αυτό το πράγμα από πάνω σου έτσι απλά. Ντύθηκε και έφυγε…» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας ακριβώς την εικόνα.

Μάλιστα εντύπωση έκανε σε όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στην παραλία και απολάμβαναν τον ήλιο και όχι τη θάλασσα, η απόφαση της γυναίκας να μπει στο νερό καθώς την είχαν ενημερώσει πως ήταν γεμάτο πετρέλαιο: «Μας έκανε εντύπωση η κυρία γιατί σε πολλούς λέμε να μην μπουν στην θάλασσα αλλά ορισμένοι δεν ακούν. Ξεντύθηκε και μπήκε μέσα, τώρα δεν είδε το πετρέλαιο, δεν το είδε, δεν το κατάλαβε, δεν ξέρω, παρόλο που εμείς την ενημερώσαμε. Θα πήγε σπίτι της να κάνει και το μπάνιο της, κάποιος έπρεπε να την καθαρίσει, αποκλείεται να έμεινε  έτσι» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Κλείνοντας την κουβέντα μας, ο Γιάννης Λειβαδάς, χειμερινός κολυμβητής και θαμώνας της συγκεκριμένης παραλίας για περισσότερα από 25 χρόνια ανέφερε ότι «τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν έχω ξανά δει στην ζωή μου στην περιοχή και παρακαλώ η περιοχή να ξανά γίνει όπως πριν».
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ