Latest News

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Απόφαση-σταθμός της FIFA: Πέναλτι ή φάουλ το σπρώξιμο στον διαιτητή!


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποβολή του Κριστιάνο Ρολάντο στον πρώτο αγώνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας...
(όπου η Ρεάλ νίκησε με 3-1 στην Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα) και την αντίδραση του Πορτογάλου να σπρώξει το διαιτητή, η FIFA έρχεται να υλοποιήσει μια σκέψη την οποία φαίνεται ότι είχε στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό.

Από πέρσι η παγκόσμια ομοσπονδία είχε ενσωματώσει στους κανονισμούς το δικαίωμα των διαιτητών να αποβάλλουν έναν ποδοσφαιριστή εφόσον αυτός τους ακουμπήσει, κι αυτό έγινε σε μια προσπάθεια για να μειωθούν οι διαμαρτυρίες των αθλητών.

Ένα χρόνο αργότερα η FIFA έρχεται να ενισχύσει τη συγκεκριμένη απόφαση προσθέτοντας και επιπλέον ποινή πέραν της επιβολής.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποφασιστεί από την περασμένη εβδομάδα (κι απλά η συγκυρία με τον Ρονάλντο επίσπευσε τις εξελίξεις) το σπρώξιμο ποδοσφαιριστή στον διαιτητή δεν θα τιμωρείται, απλά, με κόκκινη κάρτα, αλλά επιπροσθέτως με ελεύθερο χτύπημα!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εφόσον ο αθλητής σπρώξει τον διαιτητή εντός της δικής του περιοχής, εκτός της κόκκινης κάρτας θα δίνεται και πέναλτι, ενώ εφόσον η παράβαση γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου τότε θα υποδεικνύεται και φάουλ!

Μάλιστα, η παραπάνω οδηγία αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, στο φετινό Champions League και κατόπιν να ισχύσει και στις υπόλοιπες διοργανώσεις.