Latest News

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Champions League: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την κλήρωση και το ρόστερ του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε την κλήρωση του Ολυμπιακού για το Champions League ως τη ...
χειρότερη δυνατή, ενώ εξήγησε πως θα γίνουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις από τους "ερυθρολεύκους" το επόμενο διάστημα.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού στην κλήρωση των ομίλων του Champions League, δεδομένου ότι οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν πάνω σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, ομάδες που θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, όπως επίσης την Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV, σημειώνοντας αρχικά πως "είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση που μπορούσαμε να έχουμε. Μας έτυχαν οι πιο δυνατοί παίκτες, με κορυφαίους παίκτες που είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Ακόμα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι μια μεγάλη πορτογαλική ομάδα, από την οποία έχει βγει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όσο, όμως, δύσκολη κι αν είναι η κλήρωση, εμείς πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και να γράψουμε ιστορία. Ιστορία γράφεις κόντρα σε ομαδάρες και όχι ομαδούλες. Μας αρέσει ο ανήφορος, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και θα παλέψουμε με τις δυνάμεις μας στους ομίλους. Είμαι αισιόδοξος, χρειζόμαστε τον κόσμο κοντά μας".

Για να ερωτηθεί ακολούθως για το ενδεχόμενο να γίνουν νέες μεταγραφές από τους "ερυθρολεύκους", για να απαντήσει: "Το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Βέβαια, το αν θα νικήσουμε την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, δεν εξαρτάται από το αν θα κάνουμε 1-2 μεταγραφές ακόμα. Να δουλέψουμε πολύ και να παλέψουμε. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Χάσι. Υπάρχει κατανόηση, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε όλοι μέσα στην ομάδα για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Πιστεύω με λίγη τύχη, με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά να τα καταφέρουμε".

Ενώ αναφορικά με την ευχή που είχε δώσει πριν από μερικές ημέρες, ώστε όλες οι ελληνικές ομάδες να συνεχίσουν στην Ευρώπη, εξήγησε πως "ειλικρινά το πιστεύω. Θα ήθελα σήμερα το βράδυ και οι τρεις (σ.σ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να προκριθούν, να γράψουν ιστορία και να παλέψουν για τον τόπο μας. Να είμαστε χαρούμενοι και να έχουμε τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη για να μαζεύουν πολύτιμους βαθμοί. Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει διαφορά. Άλλο πώς συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στην Ελλάδα, άλλο το τι κάνουμε στην Ευρώπη για τον τόπο μας".

Με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League τον έφερε στο ίδιο group με τις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι και φιναλίστ της διοργάνωσης, ενώ πριν 3 χρόνια είχε παίξει και πάλι στον τελικό με την "Μπάρτσα", η οποία έχει πλέον προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε που... επιστρέφει στο "Καραϊσκάκης".

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στο CL, όπως και με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που είναι αρκετά ενισχυμένη φέτος.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους ομίλους, ξεχωρίζει ο 8ος, είναι το group του... θανάτου, με το ΑΠΟΕΛ να αντιμετωπίζει τις Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Τότεναμ!

Αναλυτικά οι όμιλοι του Champions League 2017-18:


Group A

1. Μπενφίκα (Πορτογαλία)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

3. Βασιλεία (Ελβετία)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)


Group B

1. Μπάγερν (Γερμανία)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)

3. Άντερλεχτ (Βέλγιο)

4. Σέλτικ (Σκωτία)


Group C

1. Τσέλσι (Αγγλία)

2. Ατλέτικο (Ισπανία)

3. Ρόμα (Ιταλία)

4. Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)


Group D

1. Γιουβέντους (Ιταλία)

2. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

3. Ολυμπιακός (Ελλάδα)

4. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)


Group E

1. Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

2. Σεβίλλη (Ισπανία)

3. Λίβερπουλ (Αγγλία)

4. Μάριμπορ (Σλοβενία)


Group F

1. Σαχτάρ (Ουκρανία)

2. Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

3. Νάπολι (Ιταλία)

4. Φέγενοορντ (Ολλανδία)


Group G

1. Μονακό (Γαλλία)

2. Πόρτο (Πορτογαλία)

3. Μπεσίκτας (Τουρκία)

4. Λειψία (Γερμανία)


Group H

1. Ρεάλ (Ισπανία)

2. Ντόρτμουντ (Γερμανία)

3. Τότεναμ (Αγγλία)

4. ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Οι ημερομηνίες των αγώνων

1η αγωνιστική: 12-13 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 26-27 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 17-18 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 21-22 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 5-6 Δεκεμβρίου
sport24