Latest News

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΟΧΕ: Πανηγύρια και πραγματικότητα στο Δήμο Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν και δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα στην πραγματικότητα της πόλης, ωστόσο δεν λένε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Δήμο Πειραιά για την έγκριση...
της ΟΧΕ.
 (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Από το δημαρχείο της Κοραή συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την υψηλή βαθμολογία και καμαρώνουν πως κατάφεραν να περάσουν οι προτάσεις στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) συνολικού ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ωστόσο κανείς δεν λέει πότε θα αρχίσουν και πότε θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις, δηλαδή δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν τα χρονοδιαγράμματα! 
Οι "κακές γλώσσες" εκτιμούν ότι στα επόμενα σχεδόν δύο χρόνια θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής  είναι ζήτημα να έχουν προλάβει να απορροφηθεί και κυρίως να έχουν ολοκληρωθεί το 20% των προτάσεων που έχουν εγκριθεί στην ΟΧΕ και δεν έχουν καμία σχέση με "11 βήματα" που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η παράταξη "Πειραιάς Νικητής" του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.  (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Απλά μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού εξαγγέλλουν επώνυμα ή ανώνυμα σε φιλικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ διάφορα σχέδια που θα υλοποιηθούν στον μέλλον και δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή καθημερινότητα στον Πειραιά.(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Την ίδια στιγμή, η πόλη παραμένει σε παρακμή, εγκαταλελειμμένη και απροσπέλαστη όσο ποτέ, με αποτέλεσμα ακόμα οι ταξιδιώτες να χάνουν τα πλοία τους στο λιμάνι λόγω των  έργων που έχουν καθυστερήσει να τελειώσουν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους επισκέπτες και τους δημότες...(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)