Latest News

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Υπάρχει λόγος για να κρατάτε αποστάσεις από τα αφεντικά και εξηγείται επιστημονικά


Ερευνητές εξηγούν γιατί δεν πρέπει να καθόμαστε κοντά στους διευθυντές και...
τους υπεύθυνους.
Πραγματοποίησαν πέντε διαφορετικές μελέτες για να δουν πως επηρεάζεται η συμπεριφορά και η αποδοτικότητα των εργαζομένων όταν δουλεύουν σε απόσταση αναπνοής από τους εργοδότες τους. Διαπίστωσαν λοιπόν πως τα άτομα που κάθονται κοντά στους ανώτερους είναι πιο πιθανό να έχουν άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους και να χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να εξελιχθούν στην εργασία τους.
Παράλληλα, τα άτομα αυτά φαίνεται να μιμούνται τη στάση και τη συμπεριφορά των ανωτέρων τους ενώ “δένονται” συναισθηματικά μαζί τους. Ταυτόχρονα, επηρεάζεται και ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται, καθώς εξαιτίας της πίεσης που δέχονται απλά και μόνο από τη φυσική παρουσία του εργοδότη, μειώνεται η παραγωγικότητα και η απόδοσή τους.
Η έρευνα αυτή έγινε μέσω πειραμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Ρότερνταμ στα οποία συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές. Η μελέτη αυτή προτείνει να υπάρχει μία ισορροπία στο χώρο της εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να συνεργάζονται με τους εργοδότες αλλά να τηρούνται κάποιες χωρικές αποστάσεις μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορεί να εργάζονται απερίσπαστοι.