Latest News

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων (και εντυπώσεων) μεταξύ της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη


Συνέχεια στη δικαστική διαμάχη της διχασμένης οικογένειας Δασκαλαντωνάκη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει την πλευρά της συζύγου του Πόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας, δίνεται σήμερα με... εκατέρωθεν ανακοινώσεις. 

Αρχικά, ο πατέρας της οικογένειας δήλωσε τα εξής (ισχυριζόμενος τα ακριβώς αντίθετα!): 
  Ανακοίνωση του Νίκου Δασκαλαντωνάκη

 «Είναι γνωστό ότι η υπ’ αριθμό 1340/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου δικαίωσε πλήρως τις επιλογές του ιδρυτή του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη για τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου καθώς επιβεβαίωσε αμετάκλητα τη νομιμότητα των διοικήσεων των εταιρειών και τερμάτισε οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση".   Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζει ως "απολύτως ανακριβή όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί δήθεν αναγνώρισης συμμετοχής των Πόπης Φραγκούλη και Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη στον Όμιλο Εταιρειών με ποσοστό 60%. Η αντιδικία που έφτασε να κριθεί από τον Άρειο Πάγο δεν έχει καμία σχέση με τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη ως ενιαίο  σύνολο αλλά με κάποιες επιμέρους εταιρείες, στις οποίες και μόνον οι ανωτέρω έχουν μειοψηφικά ποσοστά συμμετοχών", αναφέρει.  

  Κατόπιν αυτού, συνεχίζει η ανακοίνωση της πλευρας Ν. Δασκαλαντωνάκη, "ουδεμία επίπτωση μπορεί να έχει η αναγνώριση των μειοψηφικών αυτών μετοχικών δικαιωμάτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην καθημερινή διοίκηση, η οποία παραμένει σταθερή και αμετάβλητη και είναι η μόνη που μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία που τον εδραίωσε στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας".  

 "Δυστυχώς ακόμη και μετά την ξεκάθαρη  απόφαση του Αρείου Πάγου ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Μ. Δημητρακόπουλος μαζί με τους εντολείς του επιχειρούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Διοχετεύουν προς τούτο ερμηνείες και απόψεις για να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις προκειμένου να παραπλανήσουν τα ΜΜΕ και να υιοθετήσουν τις αυθαίρετες ερμηνείες τους και τους αναληθείς ισχυρισμούς τους. Για μια ακόμη φορά ματαιοπονούν. Οι δηλώσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου δείχνουν την ταραχή του και τις έμμονεςψευδαισθήσεις του στην ερμηνεία των έγκυρων και αδιαμφισβήτητων αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι αποκλειστικός σκοπός του κ. πληρεξουσίου είναι να δημιουργήσει ένα δικό του σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής του".    "Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιχειρείται η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και σκόπιμων παρερμηνειών της δικαστικής απόφασης. Η διοίκηση του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνακη δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά όποιων επιβουλεύονται και επιχειρούν να υπονομεύσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου και πιο φερέγγυου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας", καταλήγει η ανακοίνωση.