Latest News

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Άλυτο μυστήριο: Άφαντη παραμένει σουηδή δημοσιογράφος


Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ανεύρεση της δημοσιογράφου, η οποία εξαφανίστηκε από ιδιωτικό υποβρύχιο μυστηριωδώς την... Παρασκευή 11 Αυγούστου.
Η αστυνομία της Δανίας δήλωσε ότι το υποβρύχιο του εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν, από το οποίο εξαφανίστηκε η σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Γουόλ βρίσκεται στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και έχει ερευνηθεί.
Ωστόσο, στο σκάφος δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της 30χρονης γυναίκας. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί το λιμάνι για να ερευνηθεί, ενώ η αναζήτηση της ρεπόρτερ συνεχίζεται σε γη, θάλασσα και αέρα. Μέχρι στιγμής η τύχη της παραμένει άγνωστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος αρχικά είχε καταθέσει ότι είχε εγκαταλείψει την Κιμ Γουόλ σε ένα νησί, τρεις ώρες μετά την αναχώρηση του σκάφους, άλλα την κατάθεσή του, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.
Η δημοσιογράφος που έκανε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τον δανό εφευρέτη και επιχειρηματία, επιβιβάστηκε στο Ναυτίλο την Πέμπτη 10 Αυγούστου, το βράδυ για ένα σύντομο ταξίδι. Όταν η ρεπόρτερ δεν επέστρεψε στην πατρίδα της, ο σύντροφός της σήμανε συναγερμό. Αμέσως άρχισε η αναζήτησή της με πλοία και ελικόπτερα και την Παρασκευή το πρωϊ οι αρχές εντόπισαν το υποβρύχιο με τον εφευρέτη μόνο του. Το υποβρύχιο βυθίστηκε αμέσως μετά τον εντοπισμό του.
Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Πέτερ Μάντσεν μπορεί να είχε δολοφονήσει την Κιμ Γουόλ και βύθισε το υποβρύχιο με σκοπό να καταστρέψει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.