Latest News

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πειρατές του 21ου αιώνα: Λεηλάτησαν κοντέϊνερ που έπεσαν στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πράξη συλλογικής λεηλασίας συνέβη στις ακτές της Βραζιλίας, έξω από το λιμάνι του Σάο Πάολο, αφού έπεσαν στη θάλασσα 45 κοντέϊνερ από πλοίο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το ατύχημα συνέβη στο πλοίο Panatal σε απόσταση μόλις τεσσάρων μιλίων από την ακτή, καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στο λιμάνι, την Παρασκευή 11 Αυγούστου νωρίς το πρωϊ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι σύγχρονοι πειρατές χρησιμοποίησαν μικρά σκάφη για να κλέψουν ό, τι υπήρχε σ’ αυτά τα κοντέϊνερ, δηλαδή ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, ελαστικά ποδηλάτων και είδη ένδυσης.
Τουλάχιστον 11 άτομα έχουν συλληφθεί. Κάποιοι από τους συλληφθέντες ανέφεραν ότι βρήκαν τα αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα.
Οι αρχές της Βραζιλίας κατάφεραν να βρουν μόνον 8 από τα κοντέϊνερ του πλοίου, ενώ διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία  ανέφερε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ευθύνονται για το ατύχημα. Το πλοίο σταμάτησε έξω από το λιμάνι του Σάο Πάολο για πέντε ώρες.