Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εικόνες σοκ: Μία βάρκα, ένας σωρός από πτώματα...


Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως από τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο...βόρεια της λιβυκής παραθαλάσσιας πόλης, Σαμπράθα. 

Ισπανική ανθρωπιστική οργάνωση εντόπισε χθες τα πτώματα 13 ανθρώπων, εκ των οποίων μίας εγκύου και παιδιών, ενώ 167 άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι εικόνες από τη φουσκωτή βάρκα που περισυνέλεξε τους ναυαγούς είναι σοκαριστικές: στον πάτο της βάρκας σωρός τα άψυχα σώματα, το ένα πάνω στο άλλο, ενώ εξουθενωμένοι  οι υπόλοιποι μετανάστες κάθονται γύρω τους φορώντας τα σωσίβιά τους.


Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ισπανός φωτορεπόρτερ του Associated Press, Santi Palacio, ο οποiος βρισκόταν μαζί με ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τους μετανάστες Open Arms στην επιχείρηση διάσωσης και τις ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.


Οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας σοκ.



Ο Laura Lanuza, εκπρόσωπος της Open Arms, με έδρα τη Βαρκελώνη, ανέφερε ότι 121 άνδρες, 40 γυναίκες και έξι παιδιά συγκαταλέγονται στους διασωθέντες. Ξεχωριστά, μία βάρκα από την μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children, προσέφερε βοήθεια σε 90 ακόμη μετανάστες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Και οι δύο επιχειρήσεις διάσωσης έγιναν με τη συνδρομή της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Μετανάστευση, περισσότεροι από 2.200 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη αναζητώντας τη «γη της επαγγελίας»



Ποιος είναι ο Santi Palacio

Γεννημένος στη Μαδρίτη το 1985 ο Palacio εργάζεται ως freelance φωτορεπόρτερ συνεργαζόμενος με διεθνή πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου και του Associated Press.


Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ έχει κερδίσει και πληθώρα βραβείων, όπως World Press Photo, Photographer of the Year, National Headliners, Istanbul Photo Contest και άλλα.

Ως κοινωνιολόγος κατά το παρελθόν έχει εστιάσει μεγάλο μέρος τις δουλειάς του στους μετανάστες, τους λόγους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, καθώς και τα ταξίδια και τους τελικούς προορισμούς τους.