Latest News

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τέλος εποχής! «Έφυγε» ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας των επωνύμων


Από την ταβέρνα του πέρασαν σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα της...χώρας μας.
Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό γίγνεσθαι στη χώρα μας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Ο ιδιοκτήτης της, Λεωνίδας Λιακόπουλος πέθανε σε ηλικία 82 ετών και κηδεύεται το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουλίου στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό.
Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος είχε ένα παραδοσιακό καφενείο στο Λυγουριό, όταν πριν από καμιά εξηνταριά χρόνια η Κατίνα Παξινού, τον προέτρεψε να το μετατρέψει σε εστιατόριο για να αρχίσει να «ταΐζει» τους ηθοποιούς οι οποίοι έφταναν στην Αρχαία Επίδαυρο για το εβδομαδιαίο Φεστιβάλ.
Η Κάκια, σύζυγός του, αλλά και ο ίδιος ο Λεωνίδας, και κατόπιν τα παιδιά και τα εγγόνια του, συνδέθηκαν με τον θεατρόκοσμο και σταδιακά η ταβέρνα έγινε τοπόσημο του Φεστιβάλ.
Σήμερα, οι επισκέπτες του «Λεωνίδα» μπορούν να δουν τους τοίχους της ταβέρνας γεμάτους με φωτογραφίες από ιστορικές παραστάσεις. Παξινού, Μινωτής, Κουν, Χατζηαργύρη, Συνοδινού, Πιττακή και πολλοί άλλοι, νεότεροι και παλιότεροι, έχουν μια θέση στην ιστορική ταβέρνα.
Άλλωστε, οι πρώτες κριτικές για κάθε παράσταση του Φεστιβάλ Επιδαύρου «γράφονταν» -και θα γράφονται- στην ταβέρνα του Λεωνίδα…
.