Latest News

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πολιτική θύελλα προκάλεσε ο διορισμός της Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού


Αίσθηση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η τοποθέτηση την πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου στην θέση της...προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αφού έχουν συμπληρωθεί μόλις 10 ημέρες από την αποχώρηση της, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, από την θέση της επικεφαλής του Αρείου Πάγου.
Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει και στα social media έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι πρέπον ένας δημόσιος λειτουργός με την θέση που κατείχε η κα Θάνου να διοριστεί έστω και αμισθί επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.
Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής».
Και καταλήγει:
«Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».
Πρώτος σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.
Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές – ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε – που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».