Latest News

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

"Ρουκέτες" Κάρλε κατά του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη: Η αλαζονεία, ο βλαχοδήμαρχος και η αδράνεια με τον ΟΛΠ


Από τον Κύρο Παληκάρη

Πολιτικές "ρουκέτες" κατά του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη εκτόξευσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
της πόλης.

Αποτέλεσμα εικόνας για τάσος ΚάρλεςΔυναμικά επέστρεψε ο Τάσος Κάρλες στο Δ.Σ. του Πειραιά μετά την απουσία του για λόγους υγείας.  Αν και η φωνή του δεν τον βοήθησε - τα όσα είπε διάβασε η δημοτική σύμβουλος Λίτσα Σαρρή- ωστόσο χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της δημαρχιακής αρχής Πειραιά.
Στην αρχή ο Τάσος Κάρλες έκανε μια αναλυτική αναφορά, στο αγαπημένο του θέμα, τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά. 
Στη συνέχεια όμως  μίλησε πολιτικά για φαινόμενα αλαζονείας και υπεροψίας, κάνοντας λόγο για βλαχοδήμαρχους. 
Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Κίνα, περιγράφοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ένα ρόλο... κτηματομεσίτη σε ιδιωτικά ακίνητα!
Καταλήγοντας άφησε αιχμές για αδράνεια της δημοτικής αρχής Μώραλη όσον αφορά στις οικονομικές διεκδικήσεις από τον ΟΛΠ.


Αναλυτική η παρέμβαση Κάρλε ήταν η εξής:

"Μετά από τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει φαινόμενα αλαζονείας, υπεροψίας και γενικά συμπεριφοράς που δεν συνάδει με τον Δήμο του Πειραιά. Φαινόμενα που μόνο σε βλαχοδήμαρχους παρουσιάζονται, η νοοτροπία ότι εμείς είμαστε η δημοτική αρχή και ότι θέλουμε κάνουμε γιατί διαθέτουμε τον μαγικό αριθμό 29, ο τρόπος που διαχειρίζεται τις επιτροπές, τους διορισμούς στις επιτροπές, τις δημοτικές επιχειρήσεις, την επιτροπή πλειοδοτικών διαγωνισμών και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.

 Σε ρόλο κτηματομεσίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για τάσος Κάρλες  reportaz net
Πρόσφατα είχε μεταβεί στη Κίνα αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά, όλα τα μέλη ήσαν του Δημάρχου η δικαιολογία της μη συμμετοχής της μειοψηφίας ήταν ότι θα σαμποτάριζε τις συζητήσεις, θα θέλαμε να μάθουμε ποιες ήταν αυτές οι συζητήσεις που θα κινδύνευαν με την παρουσία της μειοψηφίας. Tο μόνο που ακούσαμε είναι ότι τους είπατε να επενδύσουν στα ακίνητα της Παπαστράτος, ως γνωστό τα ακίνητα της Παπαστράτος ανήκουν σε μεγάλες επενδυτικές εταιείες, ειδικότερα ένα από τα ακίνητα απέκτησε το 50% από την εταιρεία «PIRAEUS PORT PLAZA 1 AE» μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο real estate η GRIVALIA του ινδοκαναδού Watcha, οι εργασίες δε που θα γινόντουσαν θα τελείωναν τέλος Ιουνίου 2017, θα θέλαμε να μας πείτε πως ενεργήσατε για κάτι που δεν ανήκει στο Δήμο αλλά σε ιδιώτες.

Η αδράνεια για τον ΟΛΠ

Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε τι γίνεται με τις διεκδικήσεις που έχει ο Δήμος από την ΟΛΠ Α.Ε. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», έχει εισπραχθεί το 40% και είναι 6.325.794,46 €, θα θέλαμε μια ενημέρωση γιατί ορισμένοι έχουν αφιερώσει πάρα πολύ κόπο για το θέμα αυτό..."

@ Πω! Πω!Πω!