Latest News

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

"Σιωπή των αμνών" για την παραίτηση στη ΔΗΡΑΠ (EIKONA)




Από τον Κύρο Παληκάρη 

Μυστήριο, ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η παραίτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΡΑΠ...



Η δικηγόρος Βασιλική Πλάκα παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΡΑΠ για λόγους ευθιξίας, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Μώραλη, είχε τοποθετηθεί στο Δ,Σ. της ΔΗΡΑΠ. Πρόκειται για ένα νέο φρέσκο, καθαρό και έντιμο πρόσωπο που με όρεξη,  κέφι και διάθεση για προσφορά συμμετείχε για πρώτη φορά στα κοινά. 
Ωστόσο σιγά σιγά άρχισε να βλέπει να γίνονται διάφορα πράματα για τα οποία δεν έκρυβε την διαφωνία της, όπως παράδειγμα οι απευθείας αναθέσεις για τις "Ημέρες Θάλασσας". 
Στην προσωπική της σελίδα στο facebook, τις τελευταίες ημέρες είχε ανεβάσει πρόσφατη ανάρτηση του Reportazn Net για το μνημείο των Ποντίων στην Πλατεία Αλεξάνδρας και από τα σχόλια φαίνεται πως ενοχλήθηκαν κάποιοι, αλλά αυτό ήταν μάλλον η αφορμή...

Σιωπή και απορίες

Η παραίτηση είχε κρατηθεί μυστική και αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. όταν ήρθε προς ψήφιση το 4ο ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.)»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η επικεφαλής στο "Λιμάνι της Αγωνίας" και εκπρόσωπος στο Δ.Σ. ΔΗΡΑΠ Μαρία Σταθάκη ρώτησε να μάθει το αυτονόητο, δηλαδή, ποιοι είναι οι λόγοι ευθιξίας που οδήγησαν στην παραίτηση το μέλος της παράταξης πλειοψηφίας. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ δήλωσε ...αναρμόδιος να ενημερώσει το Σώμα, ενώ ο δήμαρχος 
Γιάννης Μώραλης δεν είπε κουβέντα για την παραίτηση της Βασιλικής Πλάκα που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Πειραιάς Νικητής στις δημοτικές εκλογές του 2014.  Για την ιστορία, αντικαταστάτης ορίστηκε ο δικηγόρος Ηλίας Σκαφιδάς μετά από πρόταση της παράταξης Μώραλη. 

Πάντως εκείνο που έκανε εντύπωση, είναι ότι ο δήμαρχος δεν είχε να πει κάτι γιατί ένα στέλεχος της παράταξης του παραιτείται για λόγους ευθιξίας!

@ Αυτό ακριβώς εννοούν όταν λένε ότι ο δήμαρχος δεν ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και εκείνος εμφανίζει...νούμερα για σε πόσες συνεδριάσεις ήταν παρών και σε πόσες πήρε το λόγο στα προ ημερησίας...