Latest News

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στελέχη της COSCO είδαν εμπόρους του Πειραιά!


Μια ξεχωριστή και μάλλον σπάνια συνάντηση είχαν σήμερα οι έμποροι...
του Πειραιά.


Ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θ. Καπράλος συναντήθηκαν με τους κ.κ. Α. Καρακώστα Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, Α. Λιάγκο μέλος ΔΣ, Αν. Βαμβακίδη Εμπορικό Διευθυντή ΣΕΜΠΟ, Ν. Δεμενόπουλο Προϊστάμενο Τμήματος Εξυπηρέτησης – Σχέσεων Μετόχων, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κυρίες Θ. Ρήγα και Χ. Μπαμπουλάκη Δ/ντρια και Αν. Διευθύντρια αντίστοιχα του Τμήματος Σχεδιασμού & Marketing του ΟΛΠ. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΛΠ, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή λειτουργία του λιμανιού και της πόλης. 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση τα ακόλουθα ζητήματα:
Συνεργασία φορέων για την άμεση διασύνδεση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης με το λιμάνι και την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, ως δυναμικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας - Συνδιοργάνωση θεματικών festival.
Λειτουργία τουριστικών τρένων Πειραιά.
Προβολή του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά.
Σχέδιο αξιοποίησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας της λιμενικής ζώνης.
Διαδικτυακή προβολή της αγοράς του Πειραιά. (;)
Διεύρυνση δικτύου wi fi στους χώρους αρμοδιότητας του Οργανισμού.
Συνεργασία με τροφοδότες υλικών ναυτιλίας με έδρα τον Πειραιά.
Αποθηκευτικοί χώροι ελεύθερης ζώνης επιχειρήσεων του Πειραιά.
Καθιέρωση τακτικής συνάντησης και συνεργασία με την Cosco.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε η συνέχιση της καλής συνεργασίας, καθώς και η διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου επικοινωνίας και πραγματοποίησης συναντήσεων μεταξύ των δυο πλευρών ανά τρίμηνο, για τη διερεύνηση της πορείας επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων και αξιοποίησης των ευκαιριών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, της αγοράς και του Λιμανιού. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης επιχειρηματιών στους χώρους αποθηκών του ΟΛΠ και η ενημέρωση για τρέχοντα και μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια.