Latest News

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αυτός είναι ο αληθινός Χάνιμπαλ Λέκτερ: Η τρομακτική ιστορία


Ονομάζεται Ρόμπερτ Μόντσλεϊ, είναι σήμερα 64 ετών και πριν από λίγες ημέρες έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία κρατουμένου που...
βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς παραμένει σε ένα κελί 5,5 επί 4,5 μέτρων από το 1983.
Ο Μόντσλεϊ -ο ίδιος αλλά και οι συνθήκες κράτησής του- θεωρείται ότι ενέπνευσε έναν από τους φρικτότερους κακοποιούς στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον διαβόητο Χάνιμπαλ Λέκτερ, των βιβλίων του Τόμας Χάρις.
Ο «αληθινός Hannibal the Cannibal» (παρατσούκλι που του είχε δώσει ο βρετανικός Τύπος) το 1974 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία με στραγγαλισμό ενός πελάτη του, καθώς ο Μόντσλεϊ εκδιδόταν για να συντηρεί τον εθισμό του σε ναρκωτικά.
Αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Μπρόουντσμουρ για τους ψυχοπαθείς δολοφόνους, όπου με άλλο ένα κρατούμενο απήγαγε και βασάνισε μέχρι θανάτου έναν τρίτο κρατούμενο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κανονική φυλακή, αλλά δεν του... άρεσε, οπότε σκότωσε δύο συγκρατούμενούς του, ώστε να γυρίσει στο Μπρόουντσμουρ.
Ωστόσο, παρέμεινε στη φυλακή, έγκλειστος από το 1983, σε ένα κελί βγαλμένο από τις ταινίες με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ: δεν υπάρχουν κάγκελα, αλλά άθραυστο πέρσπεξ, τα έπιπλα είναι από πεπιεσμένο χαρτί, το κρεβάτι είναι από τσιμέντο και ο νιπτήρας και η λεκάνη της τουαλέτας είναι πακτωμένα στο πάτωμα.
Στο κελί του, ο Μόντσλεϊ παραμένει για 23 ώρες το 24ωρο, ενώ βγαίνει εκτός για μία ώρα συνοδευόμενος από έξι ένοπλους φρουρούς και δεν έχει καμία επαφή με άλλους κρατούμενους. Ο θρύλος λέει ότι έφαγε κομμάτι του εγκεφάλου του ενός θύματός του, ενώ ο ίδιος ζήτησε ή να χαλαρώσει η απομόνωση ή να του επιτραπεί να αυτοκτονήσει με κάψουλα κυανίου.