Latest News

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά : Για τα σκουπίδια ν' αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του...


Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους του Πειραιά για τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη μετά από...
δέκα μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δεδομένης της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και των τραγικών συνεπειών από τη συσσώρευση τεράστιου όγκου σκουπιδιών, απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη την ακόλουθη επιστολή:

«Δεδομένης της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και της τριτοκοσμικής κυριολεκτικά εικόνας της πόλης μας από τη συσσώρευση του μεγάλου όγκου απορριμμάτων, σας μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας και την  έντονη δυσαρέσκεια της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας  για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έχει προκαλέσει ταυτόχρονα διεθνώς αρνητικότατα σχόλια για τη χώρα μας .
Παρά το γεγονός ότι κατανοούμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις προσλήψεις και τους συμβασιούχους, ωστόσο θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την ανάληψη  των απαραίτητων πρωτοβουλιών και την εξεύρεση άμεσης, ουσιαστικής λύσης, καθώς εν μέσω της τουριστικής περιόδου και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, η εκτεταμένη συσσώρευση και η παραμονή των σκουπιδιών, πέραν του σοβαρού κινδύνου που εγκυμονεί για την δημόσια υγεία, πλήττει βάναυσα την προσπάθεια προσέλκυσης των τουριστών και των επιβατών κρουαζιέρας στην πόλη μας.
Θεωρώντας  απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο έλεος χαοτικών καταστάσεων που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τους πολίτες, τον τουρισμό και  την επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, παρακαλούμε  για την άμεση παρέμβασή σας και την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος, δίνοντας προτεραιότητα και ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία πέριξ του Λιμανιού, στην αγορά τροφίμων και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ενόψει περισσότερων αφίξεων τουριστών - επισκεπτών στην πόλη μας.
        Ελπίζοντας στην προσοχή και στη άμεση ανταπόκρισή σας με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αναμένουμε σχετικές ενέργειές σας».

        Θεωρούμε εύλογες τις συλλογικές απαιτήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, όταν όμως τίθενται σοβαρά θέματα που θίγουν τη δημόσια υγεία και το συλλογικό συμφέρον, ο κάθε φορέας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.