Latest News

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Χαριστική βολή για τον τουρισμό στα Μέθανα


Τη χαριστική βολή στον τουρισμό στα Μέθανα δίνει μία πολύ αρνητική εξέλιξη που...
παρουσιάστηκε χθες για την λειτουργία των Δημόσιων ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης των Μεθάνων, που ανήκουν στο ΕΤΑΔ. 
Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της Λουτρόπολης και της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου των Μεθάνων, γιατί από τις τρεις θα λειτουργήσει μόνο μία που ανήκει σε ιδιώτη.
Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων από την πρώτη στιγμή στήριξαν τις προσπάθειες του Δήμου και των τοπικών φορέων με συνέδρια και σχετικές παρεμβάσεις.
 Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατή η πιστοποίηση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των ιαματικών πηγών, ούτε και η έκδοση της Υπουργικής απόφασης.
Για την σωστή αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, πέραν της πιστοποίησης και της σχετικής αδειοδότησης, απαιτείται και η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες από Ευρωπαϊκές Χώρες, όπως Γερμανία, Αυστρία κλπ, όπου το ποσόν της κατά κεφαλήν αποζημίωσης είναι πολύ αξιόλογο. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Απαιτείται και η ΔΡΑΣΗ.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θερμαλισμού είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Επομένως, η Πολιτεία, ιδιαίτερα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι υποχρεωμένη να διευκολύνει και να στηρίζει τέτοιου είδους υπηρεσίες και να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που προέρχονται από αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας.
Πολλές χώρες διαθέτουν ιαματικές πηγές, το ΚΛΙΜΑ όμως και το ΚΑΛΛΟΣ που διαθέτει η πατρίδα μας, όπως και τόσα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι δύσκολο να τα βρει αλλού ο επισκέπτης.