Latest News

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Σοκάρουν οι καταγγελίες εναντίον του εφοπλιστή Ρέστη


Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες, ενώπιον της Δικαιοσύνης, των γνωστών επιχειρηματιών Γιώργου και Δημήτρη Κουτσολιούτσου (πατέρας και γιος) κατά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, καθώς και πρώην στενών...
συνεργατών του.
Με αφορμή την οικονομική διένεξη των δύο οικογενειών για τη ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy, σε βάρος του Β. Ρέστη αλλά και μελών της οικογένειάς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη κακουργηματικής μορφής και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στο στάδιο της Τακτικής Ανάκρισης.
Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει υποβάλει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, οι κατηγορούμενοι με δόλιες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν περίπου 22 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση ξεπερνά κατά πολύ τα πλαίσια της οικονομικής διένεξης δύο ισχυρών οικογενειών, αφού σε διάφορα δικόγραφα που έχει καταθέσει η πλευρά των μηνυτών ο Β. Ρέστης εμφανίζεται να χρησιμοποιεί μεθόδους που θα τις ζήλευε ακόμη και ο υπόκοσμος…
Το βαν με το βαλιτσάκι και τον κοριό
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν οι Γιώργος και Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στο πλαίσιο της διαμάχης που είχαν με τον εφοπλιστή αντιλήφθηκαν να παρακολουθούνται τόσο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους όσο και οι μετακινήσεις τους.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Ρέστης υπερηφανευόταν σε κοινές παρέες ότι είχε προμηθευτεί από το Ισραήλ ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης επικοινωνιών και συνδιαλέξεων, τον οποίο είχε τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι (βαν) και είχε τη δυνατότητα, ευρισκόμενος σε συγκεκριμένη απόσταση από κτίρια, να παρακολουθεί και να καταγράφει όλες τις εντός των εγκαταστάσεων αυτών συνομιλίες, ακόμη και τηλεφωνικές.
Κοντά στις εγκαταστάσεις
Έτσι αναγκάστηκαν να προβούν σε έλεγχο των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και των γραφείων τους, ενώ επέβαλαν στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας τους να ελέγχουν τους υπαλλήλους και τα κτίρια για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Στη συνέχεια παρατήρησαν έξω από την έδρα της εταιρείας τους, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ένα όχημα-βαν, χρώματος λευκού, το οποίο, αν και άλλαζε συνεχώς θέσεις, βρισκόταν πάντοτε γύρω ή πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις.
Θορυβημένοι από το περιστατικό αυτό, αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν ειδικά συστήματα ασφαλείας και να αναζητήσουν εξειδικευμένο προσωπικό. Στο πλαίσιο, μάλιστα, των σχετικών συνεντεύξεων για αυτές τις προσλήψεις –οι οποίες σημειωτέων δόθηκαν εκτός των γραφείων της εταιρείας–, ο αρμόδιος του συγκεκριμένου τομέα έκπληκτος πληροφορήθηκε από έναν υποψήφιο ότι η προηγούμενη αποστολή ήταν η παρακολούθηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου… για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη!
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εισαγγελική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του Β. Ρέστη, με αφορμή την υπόθεση για τα δάνεια της τράπεζας FBB, είχε βρεθεί και κατασχεθεί, ανάμεσα στα άλλα, και ένα βαλιτσάκι-κοριός…
Οι μπράβοι και οι ξυλοδαρμοί
Στα ίδια δικόγραφα, οι πολιτικώς ενάγοντες υποστηρίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησαν να προσφύγουν στα Δικαστήρια είναι το γεγονός ότι βρίσκονταν υπό το καθεστώς φόβου, εν όψει των μεθόδων και των ανθρώπων που χρησιμοποιούσε ο αντίδικός τους εφοπλιστής.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
α) Τη συνοδεία δεκάδων «μπράβων» που βρίσκονταν παντού με τον Β. Ρέστη.
β) Τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανθρώπων, που συναλλάχθηκαν ή/και διαφώνησαν με τον Β. Ρέστη.
γ) Την επίδειξη της (νόμιμης και παράνομης) κατοχής όπλων, του ιδίου και των συνεργατών του.
δ) Την κατοχή πανάκριβων μέσων παρακολούθησης, που μόνο κρατικές υπηρεσίες μπορούσαν να διαθέτουν.
ε) Τις διασυνδέσεις του με πολιτικούς, δικαστικούς λειτουργούς και εν ενεργεία αστυνομικούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα και μέχρις ότου η Δικαιοσύνη αρχίσει να απαγγέλει τις πρώτες κατηγορίες εναντίον του, η όποια αντιπαράθεση μαζί του –όπως υποστηρίζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου– θα ήταν όχι απλώς μάταιη αλλά και καταστροφική για όποιον την επιχειρούσε.
Το ρεπορτάζ από τη Μαίρη Ζαρκάδα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο