Latest News

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Φασούλας vs ΠΟΕ- ΟΤΑ : Ξανά στο εδώλιο για τις κινητοποιήσεις του 2010


Ενώπιον της δικαιοσύνης, θα βρεθούν και πάλι την...
 Παρασκευή 26 Μαΐου μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την περίοδο του 2010, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας για τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων. 
Έπειτα από επτά (7) χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».
Κατηγορούμενοι οι Γιώργος Χαρίσης (γραμματέα του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) Θέμης Μπαλασόπουλος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Γιώργος Καταχανάς, Θωμάς Καραγιαννάκης, Γιάννης Τσούνης, Νίκος Γερακάρης, Ηλέκτρα Πατσουράκη, Νίκος Τράκας, Σπύρος Πολυζώης και Γιώργος Κούνας. Θα δικαστούν γιατί: «Στη Φυλή Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010, από κοινού ενεργώντας, δηλ. κατόπιν συναπόφασης, παράνομα εισήλθαν σε χώρο Δημοτικής υπηρεσίας και παρέμειναν στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκάλεσαν διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».
Η υπόθεση θα εκδικάζονταν στις 5 Απριλίου του 2017, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν παρέστη στο Δικαστήριο ούτε ο μηνυτής Π. Φασούλας ούτε και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά.  Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας θα βρεθούν εκ νέου λοιπόν ενώπιον του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο της τακτικής τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της ποινικοποίησης των αγώνων τους.
«Είναι προφανές πώς κάποιοι ενοχλούνται από την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων και προτιμούν ηγεσίες συμβιβασμένες και πειθήνιες, που θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποδείξει ότι δεν εκβιάζεται και δεν πτοείται από τα συμφέροντα των ολίγων γιατί έχει τη στήριξη των πολλών. Των εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Γι’ αυτό, η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής σε Συγκέντρωση Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2017, στις 10.00 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών-Κτήριο 8-Αίθουσα 1-Ισόγειο) όπου θα δικάζεται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση που με την ψήφιση και εφαρμογή του 4ου μνημονίου διαλύει την Ελληνική Κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.