Latest News

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Που κολλάει το Project της Dimand στα κτίρια της «Παπαστράτος»



Από τον Κύρο Παληκάρη


Μαθαίνουμε ότι πριν λίγες ημέρες υποβλήθηκε στην αρμόδια διεύθυνση της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά  ο φάκελος  για την έκδοση της άδειας στα πρώην κτίρια της καπνοβιομηχανίας "Παπαστράτος"  από την...
εταιρεία Dimand.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ως αντιστάθμισμα για καλή συνεργασία με τον Δήμο είναι η εκπόνηση και παράδοση μελέτης για την ανάπλαση της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής του Αγίου Διονυσίου. (σ.σ. Αλήθεια, αυτή η μελέτη δεν μπορούσε να γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά;)

Που κολλάει το Project της Dimand στα κτίρια της «Παπαστράτος»;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για χρήση γης στην συγκεκριμένη περιοχή, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ξενοδοχειακή μονάδα άνω των 100 κλινών.
Αυτήν την στιγμή εκκρεμεί η συναίνεση του Δήμου προς το υπουργείο για την τροποποίηση της χρήσεως γης στην συγκεκριμένη επένδυση που έχει υιοθετηθεί από τη δημοτική αρχή και διαφημίστηκε μέχρι και στη Κίνα! 
Επιπλέον, η μετατροπή της οδού Γραβιάς σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (μπροστά από το κτίριο της Παπαστράτος για την εξυπηρέτηση της επένδυσης) θα έχει ως αποτέλεσμα να οξυνθεί το κυκλοφοριακό σε άλλους δρόμους, επιβαρύνοντας την περιοχή γύρω από τον Άγιο Διονύσιο και το λιμάνι του Πειραιά.