Latest News

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Και δήμαρχος του Πειραιά και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού;

Από τον Κύρο Παληκάρη

 Ω εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
 της πόλης!

Υπερασπιζόμενος την ύπαρξη και λειτουργία των ΠΑΕ προέβαλλε ότι παρέχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας γύρω από τον αθλητισμό. Ειδικά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε ότι παρέχει και κοινωνικό έργο, όπως στην UNICEF, Εκκλησία, Χαμόγελο του παιδιού, ίδρυμα Καζαντζάκη και πλείστες άλλες δραστηριότητες.
Η τοποθέτηση του δημάρχου προκάλεσε αίσθηση σε όσους αγνοούν τα ποδοσφαιρικά θέματα, καθώς έδειξε ότι ο ίδιος είναι πολύ καλός γνώστης. Ωστόσο απέφυγε να πει ότι οι ΠΑΕ δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία, αλλά υποχρεώνονται από το νόμο να δίνουν το 10% των εσόδων τους στα ερασιτεχνικά τμήματα (σ.σ. Ο Ερασιτέχνης κατέχει το αντίστοιχο ποσοστό μετοχών), ενώ υπάρχουν και ευνοϊκές φορολογικές απαλλαγές για τις διάφορες κοινωνικές παροχές.

Ωστόσο εκείνο που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση- και μάλλον δεν το πρόσεξε σχεδόν κανείς- είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ανέφερε ότι τοποθετείται ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και όχι ως Δήμαρχος!

Άρα κύριε Δήμαρχε, εάν ως εκπρόσωπος ή Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ (;) διατηρεί τις ιδιότητες αυτές υπάρχουν πλείστα ερωτηματικά περί του ασυμβίβαστου και του νόμιμου ή ηθικού για τη θεσμική σας ιδιότητα;