Latest News

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Εναέρια πλάνα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος (ΒΙΝΤΕΟ)


Τον θάνατο σκόρπισε το τραίνο που εκτροχιάστηκε στο Άδενδρο. Τα εναέρια πλάνα από το σημείο της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά, είναι συγκλονιστικά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Όπως βλέπετε, το τρένο βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου έξω από τις ράγες, ενώ τα πρώτα βαγόνια είναι σχεδόν διαλυμένα. Τα πλάνα τραβήχτηκαν από drone το πρωί της Κυριακής (13.05.2017), λίγες ώρες μετά από το σοκαριστικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους, ενώ τρεις ακόμη είναι σοβαρά τραυματίες – εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες – ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.
Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας.
5
Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα. Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.
4
Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά με λεωφορεία και εφεδρική αμαξοστοιχία στον τελικό τους προορισμό των επιβατών που δεν τραυματίστηκαν αλλά και των επιβατών που λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας είχαν παραμείνει σε εκατέρωθεν σταθμούς.
3
Στην αμαξοστοιχία επενέβαιναν 70 επιβάτες και πέντε άτομα προσωπικό. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 21:40 στα 200 μέτρα από το Άδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη ενώ το τραίνο παρέσυρε κολώνες ηλεκτροδότησης και έπεσε πάνω σε σπίτι.
2
emvolos