Latest News

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πόσες επενδύσεις έφεραν στο Δήμο Πειραιά από την Κίνα - Ποιος ήταν ο μεγάλος απών από το ταξίδι...



Από τον Κύρο Παληκάρη 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά από την Κίνα παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η δημοτική αρχή Μώραλη, φαίνεται να επέστρεψε με...
άδεια χέρια!


Καμία συγκεκριμένη επένδυση στον Πειραιά δεν ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο στις δηλώσεις που έκανε με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Κίνα. 
Εκεί, συμμετείχαν στο 2ο Ελληνοκινεζικό Forum για την Tοπική Aυτοδιοίκηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Στο πλαίσιο του Forum, ο δήμαρχος παρουσίασε - λέει- τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσω της ΟΧΕ και όχι μόνο για τα δημοτικά ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για... ιδιωτικά ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην πόλη, όπως τα παλαιά κτίρια του “Παπαστράτου”.

Ο απών

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει ότι από την αντιπροσωπεία (τέσσερις αιρετοί και δύο υπηρεσιακοί) του Δήμου απουσίαζε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος έχει χειριστεί όλα τα επενδυτικά προγράμματα που σχεδιάζονται τα τελευταία 2,5 χρόνια στον Πειραιά. Οι λόγοι της απουσίας Κόκκαλη δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά μάλλον ήταν δική του επιλογή της τελευταίας στιγμής γιατί αρχικώς προγραμματίζονταν να ταξιδέψουν πέντε αιρετοί και δύο υπηρεσιακοί στην Κίνα. 
Αντίθετα, στην αποστολή μαζί με τον δήμαρχο συμμετείχαν στελέχη της διοίκησης του Δήμου που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με επενδύσεις, αλλά ακόμη και τα πολιτιστικά...

@ Αλήθεια, τι επενδύσεις έφεραν στο Δήμο Πειραιά από την Κίνα ή να το αφήσουμε καλύτερα;