Latest News

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ποιος ευθύνεται για τη δυσοσμία στη Δραπετσώνα


Συστηματικούς ελέγχους στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν τη πηγή των οσμών και να διασφαλίσουν την...
τήρηση της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας, πραγματοποιούν, το τελευταίο διάστημα, τα στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με αφορμή το περιοδικά επαναλαμβανόμενο πρόβλημα των έντονων και δυσάρεστων οσμών στη περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μονάδες της περιοχής και ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Oil One», στη Δραπετσώνα.
Με την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα συγκληθεί, στις αρχές Ιουνίου, από την Περιφρειακή Ενότητα Πειραιά και το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας σύσκεψη με τα αρμόδια Υπουργεία, την ΕΥΔΑΠ και επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να οργανωθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο ένα δίκτυο σταθερών μετρήσεων για τον εντοπισμό της ρυπογόνου πηγής και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα, μέχρι την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τις κατοικημένες περιοχές.