Latest News

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο Ολυμπιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, καθώς το θέμα της ομάδας τέθηκε προς συζήτηση προ ημερησίας και εκδόθηκε...

ψήφισμα συμπαράστασης.

Αφορμή, η πρωτοβουλία των 4 δημοτικών συμβούλων για συμπαράσταση προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός από τις επιθέσεις που, όπως υποστηρίζεται, δέχεται από διάφορα κέντρα.
Αν κι εφόσον ξεφεύγουν από τα όρια της ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας και θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, έπρεπε να κατατεθεί ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ώστε να προσδοθεί ιδιαίτερο κύρος από τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Έτσι, η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Γιάννη Μαστρονικόλα έτυχε ευρείας αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως κάπως αμήχαν ο Δήμαρχος να πάρει θέση ή πρωτοβουλία.
Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την «οργανωμένη επίθεση που δέχεται και την πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης των επιτυχιών του ο Ολυμπιακός».
Εξαίρεση, η παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας» που διαχώρισε τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο και εξέδωσε ανακοίνωση την οποία δεν δημοσιεύουμε για ένα και μόνο λόγο...
Αξίζει να σημειωθεί από την συνεδρίαση απουσίαζε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είχε κάποιο λόγο παραπάνω και σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να τοποθετηθεί για το θέμα.

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ολυμπιακός με την ιστορία του στον αθλητισμό και τον Πειραιά είναι τόσο ψηλά, που, αλίμονο, να έχει ανάγκη συγκέντρωση υπογραφών και ψηφισμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το αντίθετο θα έλεγε κανείς...