Latest News

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Οι γυναίκες προτιμούν τους δημιουργικούς άντρες...



Ένα δημιουργικό μυαλό είναι τόσο σέξι όσο ένα... όμορφο πρόσωπο.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Royal Society Open Science.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έδειξαν πρόσωπα αντρών και γυναικών σε 89 συμμετέχοντες. Επίσης τους έδειξαν κάποιο κείμενο γραμμένο απ' το πρόσωπο που έβλεπαν, και είχε να κάνει με εναλλακτικές χρήσεις αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά καθώς και το να εξηγήσουν τι μήνυμα προσλαμβάνουν απ' τον πίνακα «Οι Ερωτευμένοι» της Rene Magritte.

Δύο χαρακτηριστικές απαντήσεις ως προς τα μηνύματα που σουρεαλιστικού έργου ήταν οι εξής:

«Δείχνει εικόνες του πώς οι single περνάνε ολόκληρες ώρες σε site γνωριμιών, βλέποντας φωτογραφίες ανθρώπων και κρίνοντας με βάση την εξωτερική εμφάνιση αντί για την ουσία. Επίσης με έκανε να σκεφτώ πώς ακόμη και να είσαι σε σχέση με κάποιον άνθρωπο ίσως να μην ξέρεις ποιος είναι πραγματικά».

«Πρόκειται για μια εικόνα ενός άντρα και μιας γυναίκας, που φαίνεται πως τους έχουν απαγάγει κάπου, ίσως και στο σπίτι τους. Μήπως κρατούνται όμηροι;»

Νομίζω πως με ευκολία διακρίνεται η πιο δημιουργική σκέψη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ακόμη και όσοι δεν έχουν ένα και τόσο ελκυστικό πρόσωπο θεωρούνται εξίσου γοητευτικοί όσο εκείνοι με όμορφο πρόσωπο, αν οι απαντήσεις τους είναι δημιουργικές.

Για να στο πούμε αλλιώς, αν δεν σε ευλόγησε η μοίρα με εμφάνιση μοντέλου, πάρε ένα πινέλο και ξεδίπλωσε το ταλέντο σου, ξεκίνα να σκέφτεσαι διαφορετικά γιατί εξακολουθείς να έχεις πολλές πιθανότητες να «ρίξεις» τη γυναίκα των ονείρων σου.