Latest News

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Super Deal! Η Louis Vuitton εξαγοράζει την Christian Dior για 12 δισ. ευρώ!


Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017, και Louis Vuitton θα καταβάλλει για κάθε μετοχή της Dior, το ποσό των...
260 ευρώ. 
Με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος η Louis Vuitton θα κατέχει πια το 100% των μετοχών της Dior, καθώς μέχρι πρότινος διατηρούσε το 74,1%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η συμφωνία εξαγοράς στοχεύει στην απλοποίηση των σχέσεων με την Dior, την ενίσχυση των κερδών τους αλλά και την ενίσχυση του τμήματος μόδας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξαγοράς η Louis Vuitton θα αποκτήσει την Christian Dior Couture, εταιρεία που κατασκευάζει τις τσάντες Lady Dior, τα χειροποίητα εσώρουχα και τα υποδήματα.
«Οι παραπάνω συναλλαγές θα απλουστεύσουν τις υπάρχουσες δομές» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Bernard Arnault, η οικογένεια του οποίου κατέχει επίσης το 47% της Louis Vuitton, στην οποία υπάγονται ήδη τα αρώματα και τα προϊόντα ομορφιάς της Dior από την δεκαετία του 1960.
Όπως σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Jupiter Asset Management, Stephen Mitchell,, «η επανένωση της Christian Dior Couture με την Christian Dior Parfums, που θα τελούν πλέον υπό μια ηγεσία, θα είναι μια καλή εξέλιξη για τους μετόχους της LVMH».
Η μετοχή της τελευταίας σημείωσε άνοδο 3,2% νωρίτερα στο Παρίσι, ενώ της Dior έκανε άλμα 13%. Οι επενδυτές της Dior μπορούν να επιλέξουν πληρωμή σε ρευστό ή μετοχές της Hermes International.
Σημειώνεται ότι η ανταλλαγή μετοχών της Hermes με μετοχές της Dior βοηθούν την οικογένεια Arnault να αποκομίσει ρευστό από μια επικερδή επένδυση χωρίς να πληρώσει φόρους για την πώληση.