Latest News

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

"Απολογία" Μώραλη για τα πεπραγμένα στο Δήμο Πειραιά



Από τον Κύρο Παληκάρη

Σε μαραθώνια απολογία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη εξελίχθηκε η συζήτηση για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Πειραιά...
το 2016.

Η ειδική συνεδρίαση  κράτησε περί τις τέσσερις ώρες, εκ των οποίων ο δήμαρχος μίλησε συνολικά σχεδόν το μισό χρόνο, δηλαδή τουλάχιστον δύο ώρες!
Ο λόγος είναι ότι επέλεξε ν' απαντά ξεχωριστά αμέσως μετά τους επικεφαλής των παρατάξεων και όχι να κάνει στο τέλος  μια συνολική τοποθέτηση για όσα καταλόγισαν για τα πεπραγμένα ή μη της δημοτικής αρχής. 


Λίγα λόγια για το έργο...

Η ειδική συζήτηση άρχισε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής, το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων.
Ο Τάσος Κάρλες  από τον συνδυασμό "Μας ενώνει ο Πειραιάς" άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση Μώραλη, την οποία χαρακτήρισε δημοτική αρχή του τίποτα! (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Ο δήμαρχος θέλησε ν' απαντήσει  αμέσως και μίλαγε σχεδόν μισή ώρα, ενώ έχασε τις εντυπώσεις όταν ύψωνε τη φωνή του μιλώντας πάνω στον Κάρλε, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας που εξαιτίας του είχε αναγκαστεί να διαβάσει την παρέμβασή του η Ε. Σαρρή.   
Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Μαρίας Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας", η οποία έκανε λόγο για το ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής Μώραλη (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)                         
Ο δήμαρχος πήρε ξανά το λόγο για ν' απαντήσει και χρειάστηκε σχεδόν άλλη μισή.
Το ίδιο συνέβη λίγο πολύ και μετά τις παρεμβάσεις της Ελπίδας Παντελάκη και του Ηλία Κατσαφάδου.

Εκείνο όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι ο δήμαρχος ακολούθησε την ίδια τακτική του στυλ "δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω"  ακόμα και όταν πήραν το λόγο όσοι δημότες ή εκπρόσωποι φορέων ήθελαν να τοποθετηθούν για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής...

Προφανώς ο δήμαρχος ένοιωθε την ανάγκη ν' υπερασπιστεί το όποιο έργο πιστεύει ότι έχει γίνει στην πόλη, αν και μάλλον δεν έπεισε ούτε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που ασκούσαν κριτική, αλλά ούτε και όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Μάλλον κουράστηκε και ο ίδιος, όπως και οι θεατές.
Έτσι η συζήτηση ξέφυγε από το αρχικό προβλεπόμενο δίωρο και καθυστέρηση η έναρξη της επόμενης συνεδρίασης. (Αντί για τις 6.00 το απόγεμα ξεκίνησε γύρω στις 10.00 το βράδυ, χωρίς να προλάβουν να συζητηθούν όλα τα θέμα στην ημερήσια διάταξη) 

Το ερώτημα του δημάρχου

@ Αν και ίσως δεν είμαστε οι καταλληλότεροι, δεν μπορούμε να μην πούμε δύο λόγια στον  δήμαρχο, ο οποίος τελευταία δείχνει έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μάλλον τον αδικεί...

Όταν είσαι δήμαρχος δεν μπορεί να μην δεχτείς κριτική από την αντιπολίτευση, τους δημότες και τα ΜΜΕ και δεν μπορείς να χάνεις τη ψυχραιμία σου από κάποιο ανυπόγραφο δημοσίευμα.  Μετά από 2,5 χρόνια θητείας, ο καλύτερος τρόπος ν' απαντήσεις είναι με τις πράξεις και το έργο σου και όχι τετριμμένες δικαιολογίες και ανούσιες ειρωνείες που δεν πείθουν κανέναν...

Για μην χάνεται το μέτρο, μπορεί ν' απαντήσει στην απλή ερώτηση:

-Αν φύγει τώρα από το δήμο Πειραιά, για ποιο δικό του μεγάλο έργο θα τον θυμούνται στον μέλλον οι Πειραιώτες; (Αυτό θα μπορούσε να γίνει και χαρούμενο κουίζ στο Reportaz Net, αλλά τώρα το ζητούμενο δεν είναι ούτε η κριτική ούτε η πλάκα...) 

 Την απάντηση δεν χρειάζεται να την πει σε κανέναν άλλο, αλλά μόνο στον εαυτό του...