Latest News

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

"Φουρτούνες" για το δήμαρχο και το...καλοκαιρινό μαγαζί!


Αν και είναι ακόμη νωρίς για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Πειραιά, ωστόσο ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έχει ήδη εκφράσει την...

επιθυμία του να είναι ξανά υποψήφιος το 2019.
Αυτήν την στιγμή, μια τέτοια σκέψη φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να έχει επιτυχή αποτέλεσμα, καθώς μια ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα Μώραλη σ' ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό κρύβει ... πολλές φουρτούνες.

Κατ΄ αρχάς, οι συνθήκες, η δύναμη και η αίγλη του προέδρου και της ομάδας του Ολυμπιακού φαίνεται να είναι τελείως διαφορετική από την κορύφωση που είχε το 2014.
Επιπλέον, η επερχόμενη συγκρουσιακή αντιπαράθεση της πολιτικής φαίνεται να βγάζει εν δυνάμει κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Εδώ το ζητούμενο θα είναι η συσπείρωση της ΝΔ με την επανένωση των δημοτικών εκφραστών της από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση του Δήμου Πειραιά (αποτελεί σχεδόν το 80% των δύο ομάδων).
Η βούληση και η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εκφραστεί δυναμικά με τη συνένωσή τους, ώστε ο Δήμος να έλθει στην επιρροή του με μόνο ερωτηματικό στην επιλογή του επικεφαλής. Ακόμη και σε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο η Φώφη Γεννηματά να μπορεί να επιβάλει τέτοια συναίνεση στο πρόσωπο του Γ. Μώραλη, με κόντρα το γενικό αίσθημα επιρροής της ΝΔ και μάλιστα με ένα ποσοστό 30 με 35% ποσοστό προερχόμενο από τη μανιάτικη κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι στις επόμενες εκλογές ο Γ. Μώραλης θα κριθεί πλέον και για τα πεπραγμένα ή μη στο Δήμο Πειραιά και όχι από την ελπίδα που μπορεί να δημιουργήσει με υποσχέσεις στους δημότες. Και σίγουρα δεν θα πειστούν επιχειρήματα περί έργου που δεν πρόλαβε ν’ ολοκληρωθεί μετά από πέντε χρόνια θητείας...

@ Φυσικά πρακτικά η πρόωρη εξαγγελία της υποψηφιότητας Μώραλη μπορεί να φαίνεται άκαιρη, αλλά πολιτικά έχει την σκοπιμότητα της, αφού καταλαβαίνει κανείς αν δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας έλεγε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, τότε  θα γινόταν τελείως... καλοκαιρινό το μαγαζί στο Δήμο Πειραιά!