Latest News

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μπαρουφολογία και αρλουμπολογία της πολιτικής



Από το Νίκο Πηρούνια*
Η απλή παρείστικη κουβέντα μεταξύ φίλων «πάμε για κάνα ποτό, ή σε κάνα ταβερνάκι,  είναι για να πούμε καμμιά μακακία, να περάσουμε ελαφριά, ωραία και ευδιάθετα.
Η αναφορά στην παγκοσμίως γνωστή ελληνική λέξη «μακακία» έχει χρησιμοποιηθεί με τα συνώνυμα ή παράγωγά της σχεδόν από το σύνολο του λαού κυρίως με περιπαιχτικό ή και προσβλητικό τρόπο.
Οι αξιωματούχοι,  κυβερνώντες τη χώρα,  λαικίζοντες ανοήτως  με πομπώδη σοβαροφάνεια εμπλούτισαν την αναφορά τους προς το λαό μή έχοντας – η καινότητα και ανικανότητα τους - να επιδείξει παρά ένα ΤΙΠΟΤΕ,  εμπλουτίζοντας τα ασύστολα ψεύδη τους με μπούρδες και αρλούμπες.
Η μπαρουφολογία και αρλουμπολογία τείνει να γίνει πολιτικός λόγος σε μια επικίνδυνη κατάπτωση, κατηφόρα του επιπέδου της πολιτικής συνειδητά με ολέθριο εξευτελισμό των πάντων για τα πάντα.
Για πληρέστερη κατανόηση των αναγωνστών αναφέρω οτι το δίδυμο Μπαρουφολογία – Αρλουμπολογία συμπεριλαμβάνει κατά περίπτωση έννοιες όπως  αερολογίες, αηδίες, γελειότητες, κενολογίες, κουταμάρες, σαχλαμάρες, δουλικότητες, χαζομάρες και ψευτιές.
Αντιπροσωπευτικά και διαχρονικά έχουμε:
Από το  «ευχαριστώ τους Αμερκάνους (στη Βουλή), στην κρίση των               Ιμίων                                                      ΣΗΜΙΤΗΣ    τ. Πρωθυπουργός
      το  «Τη σημαία των Ιμίων την πήρε ο άνεμος (δεν την κατέβασαν              οι Τούρκοι)                                                  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΥπΕξ
      το «Εάν πέσει η κυβέρνηση θα μας βρείτε στους δρόμους για             αντίδραση- αντίσταση προς τους δανειστές»
                                                                  ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΥπΟΙκ
      το «Πάμε καλά όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά κυρίως και ως             χώρα»                                                     ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ  Υπ Παιδείας
      το «Αμάρτησα για την ΤΡΟΙΚΑ»           ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
      το «Δεν θα γίνω baby sitter του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»
                                                            ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ π. Υπουργός
   το «Λεφτά υπάρχουν»               ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ   τ. Πρωθυπουργός     
   το «Στο τέλος οι δανειστές θα ζητήσουν και τις γυναίκες  μας»
                                                         ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ Ευρωβουλευτής
   
το «Για τα καταστροφικά επιβαλλόμενα μέτρα της επερχόμενης  αξιολόγηση  - ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει μέχρι το 2020»  και το «Ε και να καταλάβουν κάποιες βραχονησίδες οι Τούρκοι, δεν τρέχει τίποτε»     
                                                             ΖΟΥΡΑΡΗΣ   Υφυπουργός
  το «Οι Ελληνες σπατάλησαν τα ευρώ στα ποτά και στις γυναίκες»                                                                                                   
                                                            ΝΤΑΙΣΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
  Το «Οι πουτάνες του Νότου – θα κάνουμε διαμαρτυρία και αντίσταση»   
                                        ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ   Αναπλ. Υπουργός
   Το «θα είμαστε πολύ χαρούμενοι (ως και ευτυχείς) που θα ψηφίσουμε τα Εργασιακά της αξιολόγησης»    
                                     ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υφυπουργός Τύπου
   
Το «Ξεπούλημα των φιλέτων, ΟΛΠ-ΟΛΘ-Αεροδρόμια-Ελληνικό κ.λ.π.  που διαψεύδει η κυβέρνηση και το παρουσιάζει ως επίτευγμα Θαύμα»
Υπουργός   «Λέμε και καμμιά μακακία να περνάει η ώρα»
Και τέλος ο εκκεντρικός γέροντας Δήμαρχος  Θεσσαλονίκης, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ,  με το λαμπρό σκουλαρίκι και θαυμάσια τατουάζ,  βγάζοντας περιπαιχτικά και  επιδεικνύοντας τη γλώσσα του στην παρέλαση με βαρύγδουπη δήλωση, το «πρέπει να καταργηθεί η εθνική εορτή και να κάνουμε από του χρόνου ένα πανηγύρι»                     
Δυστυχώς γίνεται ελάχιστη (λόγω χώρου) σημειολογική αναφορά για το χάλι αυτών που ψήφισε ως εκπροσώπους τους ο λαός, έστω και έαν παραπλανήθηκε ή διαψεύτηκε ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ να είναι ο καθρέπτης  του λαού ΑΛΛΑ ένα ψεύτικο κακέκτυπο σε παραμορφωμένο είδωλο.
Για να μην συναγωνίζονται με «ευγενική – αγενή άμιλλα» ας εξαγγείλουν οικουμενικά,   όλοι μαζί,   στο λαό οτι πέτυχαν τη μεγάλη οικονομική συμφωνία προς όφελος του  «ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙ»  Ακόμη...
* Ο Νίκος Πηρούνιας είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"