Latest News

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σε κατάσταση πολιορκίας το κέντρο του Πειραιά - Χρυσαυγίτες, αντιεξουσιαστές και στη μέση τα ΜΑΤ

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί σήμερα το κέντρο του Πειραιά, καθώς έχουν προγραμματιστεί  σχεδόν ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις για...
το μεταναστευτικό.
Οι  αστυνομικές δυνάμεις θα πάρουν θέσεις μάχης στο κέντρο του Πειραιά, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια από τους συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται σχεδόν την ίδια ώρα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Οι συγκεντρώσεις

Με σύνθημα "Στέγη και δουλειά στον Έλληνα εργάτη και όχι σε κάθε λαθρομετανάστη" η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή, ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ και της Δημοτικής Αρχής για να μην γίνει γκέτο λαθρομεταναστών ο Πειραιάς!
Μισή ώρα νωρίτερα στις 3.00 μ.μ. έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην ίδια περιοχή, η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), υποστηρίζοντας πως «Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων»!
Η αφορμή 
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της δημοτικής αρχής Πειραιά για την "ενσωμάτωση μεταναστών"(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
 Για το θέμα, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών και δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων, ενώ εκτίμησε ότι περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες διαμένουν ήδη σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης. 
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκρίνισε ότι πρόκειται για "μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη,για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι' αυτούς τους ανθρώπους...»  
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες περί του 2 με 3% για να μπει ο Δήμος Πειραιά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Δείτε τι έγινε τελικά με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά...
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)