Latest News

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ποιος ήταν ο γιατρός στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 1,7 εκατομμύρια ευρώ μετρητά


Το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, ο ρεθυμνιώτης γιατρός και επιχειρηματίας Ιωάννης Παντελιδάκης, ο οποίος... βρέθηκε νεκρός στις 7 Απριλίου στα Τρίκαλα, όπου ζούσε και εργαζόταν από νεαρή ηλικία.
Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, κατά τη διάρκεια καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε ο 95χρονος γιατρός, βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο μέσα στο γραφείο του τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, σε μετρητά. Τα χρήματα κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσφραγιστεί το σπίτι του, ώστε να καταμετρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούσε και εκεί.
Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία και στη συνέχεια να ανοίξει η διαθήκη του εκλιπόντος.
Ο Ιωάννης Παντελιδάκης καταγόταν από την Κοξαρέ του Ρεθύμνου, ωστόσο σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα, όπου άσκησε την ιατρική επιστήμη, με ειδικότητα χειρουργού και λειτούργησε επί σειρά ετών κλινική. Η ιστορία του ήταν συνδεδεμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα είχε αγοράσει ένα ξενοδοχείο, το οποίο ανακαίνισε και στη συνέχεια μετονόμασε ως «Hotel Pantelidaki».
Στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές, μια από τις οποίες ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων, τα αποκαλυπτήρια του οποίου είχε κάνει ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.
Ο Παντελιδάκης, που έφυγε από ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών, βρέθηκε νεκρός στις 7 Απριλίου.