Latest News

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Εμανουέλ Μακρόν: Στα 16 ερωτεύτηκε την 40άρα καθηγήτρια του, Μπριζίτ!


Ο Εμανουέλ Μακρόν, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα φέρει τον τιμητικό τίτλο του προέδρου, παρέα με αυτόν του «σουσού», δηλαδή του αγαπημένου παιδιού...
της δασκάλας.
 Το χαριτωμένο ψευδώνυμο που κυκλοφορεί ευρέως στο γαλλικό Τύπο προέρχεται όχι μόνο από το γεγονός ότι η σύζυγός του, Μπριζίτ, είναι 24 χρόνια μεγαλύτερή του αλλά και εξαιτίας της ιδιόμορφης ιστορίας τους, που έχει ρίζες στα μαθητικά χρόνια του Μακρόν! Η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ είναι πραγματικά ένα πολύ ασυνήθιστο ζευγάρι, από αυτά που λατρεύουν οι δημοσιογράφοι καθώς δίνουν τροφή για σχόλια και υποθέσεις!
Οι πρώτες κυρίες της Γαλλίας έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη για την άμετρη σπατάλη, τις εξωσυζυγικές σχέσεις, τις προδοσίες, όμως καμία δεν είναι γνωστή επειδή ανέλαβε τη διαμόρφωση της ζωής του συζύγου της, όπως έχει κάνει η Μπριζίτ Τορνιέ για τον 39χρονο Μακρόν.
Γνωρίστηκαν όταν ο Εμανουέλ ήταν 16 ετών, μαθητής σε περιφερειακό σχολείο στη νότια Γαλλία. Η 40χρονη τότε Μπριζίτ Οζιέρ ήταν η καθηγήτρια λογοτεχνίας και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του σχολείου, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Οπως έχει αποκαλύψει η ίδια, το πλατωνικό ειδύλλιό τους άνθησε όταν ξεκίνησαν να εργάζονται μαζί στην προετοιμασία ενός θεατρικού έργου.
Οταν οι γονείς του Μακρόν έμαθαν το ειδύλλιο, τον έστειλαν να τελειώσει το σχολείο στο Παρίσι, όμως ο Μακρόν είχε ξεκαθαρίσει στην καθηγήτριά του «ό,τι κι αν κάνεις θα σε παντρευτώ». Μιλούσαν κάθε μέρα στο τηλέφωνο και όταν ο Εμανουέλ ενηλικιώθηκε, η Μπριζίτ εγκατέλειψε το σύζυγό της και ανέλαβε θέση καθηγήτριας στο Παρίσι για να είναι μαζί.
Με την Μπριζίτ στο πλευρό του, το πολιτικό άστρο του Μακρόν έλαμψε: Αφού έκανε περιουσία ως επενδυτής κεφαλαίων, εγγράφηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο γάμος του ερωτευμένου ζευγαριού έγινε το 2007 και το 2014 ο Εμανουέλ διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, ενώ πέρυσι παραιτήθηκε για να ιδρύσει το «En Marche».
Πάντα παρούσα
Στα 63 της, η Μπριζίτ Τορνιέ-Μακρόν αντιμετωπίζεται στη Γαλλία περισσότερο ως είδωλο του στιλ, αφού ουκ ολίγες φορές φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών. Βρίσκεται στις πρώτες σειρές των ντεφιλέ μόδας, σχολιάζεται συχνά για τα μίνι φορέματα, τα δερμάτινα παντελόνια και τις ψηλές γόβες, με τη γαλλική εφημερίδα «L’Express» να τη χαρακτηρίζει «ροκ εν ρολ».
Η Μπριζίτ έχει ενεργό ρόλο στην καριέρα του νεαρού συζύγου της. Παρευρίσκεται σε σημαντικές συναντήσεις και τον βοηθάει στη σύνταξη των ομιλιών του. «Περνάει χρόνο στο πλευρό του, ακούει και διαβάζει ό,τι τον αφορά. Τη συμβουλεύεται και κάποιοι λένε πως φέρεται «σαν μικρό αγόρι», όπως έγραψε το «Paris Match». Τον Φεβρουάριο, ενώ «έτρεχε» η προεκλογική εκστρατεία, υπήρξαν φήμες ότι ο γάμος του Μακρόν έχει στόχο να συγκαλύψει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί σχέση με τον 40χρονο Μαθιού Γκαλέ, επικεφαλής του Radio France.
Η αυστηρή μητέρα
Οπως αποκαλύπτει το βιβλίο «Και οι πολιτικοί έχουν μητέρες», που εκδόθηκε τον Μάρτιο, ο Μακρόν είχε μια ιδιόρρυθμη σχέση με τους γονείς του, σχεδόν συγκρουσιακή. Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως σε ηλικία πέντε ετών ανακοίνωσε στους γονείς του, Φρανσουάζ και Ζαν- Μισέλ, ότι δεν ήθελε να ζει μαζί τους αλλά με τη γιαγιά του Ζερμέν. Φυσικά, οι γονείς του αρνήθηκαν.
Οπως επισημαίνεται, ο Εμανουέλ ένιωθε παραμελημένος, ειδικά μετά τη γέννηση του αδελφού του Λορέν, αλλά και από την πολύωρη απουσία των γονιών του – ο πατέρας του νευρολόγος και η μητέρα του παιδίατρος.
Ο έρωτάς του για την καθηγήτρια δημιούργησε τη μεγάλη ρήξη. Στην αρχή οι γονείς του Μακρόν δεν έδωσαν σημασία, αφού το θεώρησαν εφηβική τρέλα, ωστόσο αργότερα θορυβήθηκαν, θεωρώντας πως μια τέτοια σχέση θα ήταν καταστροφική για τη ζωή του. Ο πατέρας του προσπαθούσε να τον συνετίσει, αλλά η μητέρα του, πιο αποτελεσματική, τον έστειλε στο Παρίσι.
Επινίκια
Στο «in» μπαρ «La Rotonde» ο Μακρόν και οι φίλοι του γιόρτασαν την πρωτιά του πρώτου γύρου και του ευχήθηκαν για τον δεύτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Parisien», ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο οικονομολόγος Ζακ Αταλί, η ηθοποιός Λιν Ρενό, ο γερουσιαστής και σύμβουλος της προεκλογικής του εκστρατείας Ζεράρ Κολόμπ και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ανθρωποι από το περιβάλλον του Μακρόν διέψευδαν ότι έγινε μια βραδιά για «επινίκια» και τόνιζαν ότι ήταν απλώς μια συγκέντρωση φίλων.