Latest News

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Χαμός με το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (ΕΙΚΟΝΑ)


Ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που διένειμε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ...στο πλαίσιο του προσυνεδριακού της διαλόγου έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από άλλες πλευρές της αριστεράς στην Ελλάδα.
 
Η αντιπολίτευση επικεντρώνει την κριτική της σε σειρά ερωτήσεων που αφορά σε ακτιβιστικές δράσεις, όπως καταλήψεις κτιρίων για τη φροντίδα μεταναστών, συμμετοχή σε πορείες και επεισοδιακές διαδηλώσεις, βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομάδων, κλπ.
Από την άλλη, αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και ερώτηση περί επαναφοράς της θανατικής ποινής για συγκεκριμένα εγκλήματα.
Σχολιάζοντας το ερωτηματολόγιο, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε δηκτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο “ακτιβισμός της κλοπής” είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας».
 
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική. Οι δυστυχίες της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων φέρουν από το 2015 τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού συνεταίρου του».