Latest News

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δικαστήριο αθώωσε βιαστή επειδή το θύμα του... δεν ούρλιαξε!


Και όμως  δικαστήριο αθώωσε βιαστή επειδή το θύμα του...
δεν ούρλιαξε!
«Δεν τον έδιωξες. Πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δεν το έκανες;» είπε ο δικαστής στη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια έκρινε αθώο τον 46χρονο κατηγορούμενο.
Ένα αδιανόητο σκεπτικό επικαλέστηκε δικαστήριο στην Ιταλία προκειμένου να αθώωσει έναν κατηγορούμενο για βιασμό.
Σύμφωνα με τον δικαστή Ντιαμάντε Μινούτσι «το θύμα δεν ούρλιαξε, ούτε φώναξε». «Δεν τον έδιωξες. Πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δεν το έκανες;» είπε ο δικαστής του Τορίνο στη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια έκρινε αθώο τον 46χρονο κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είπε στον 46χρονο «αρκετά» με τον δικαστή Μινούτσι να κρίνει ότι αυτή η αντίδραση «δεν ήταν αρκετά ισχυρή» ώστε να αποδείξει ότι η ίδια δεν συναίνεσε στις προθέσεις του 46χρονου με τον οποίο ήταν συνάδελφοι όταν εκείνος, όπως υποστήριξε, τη βίασε σε δωμάτιο νοσοκομείου.
Οι συνήγοροί της υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι η σιωπή της γυναίκας οφειλόταν στην «επώδυνη κατάσταση» στην οποία βρέθηκε και δεν ήταν σημάδι αποδοχής των ενεργειών του 46χρονου.
Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντρέα Ορλάντο, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας μετά την αντίδραση και οργανώσεων για τα γυναικεία δικαιώματα.