Latest News

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ανατριχιαστικές εικόνες από το ναυάγιο με τους νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά του Κουσάντασι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα φουσκωτό που μετέφερε 22 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι...
σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.
Στις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση διακρίνονται πτώματα που έχουν ξεβραστεί σε μια παραλία, κοντά στην πόλη. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν επτά ανθρώπους και οι άνδρες του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που προσπαθούν ακόμη να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από τις αρχές του έτους έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα 3.629 πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 60 άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Το 2016 πέρασαν 173.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε πρόσφατα ότι η χώρα του θα αναθεωρήσει όλους τους πολιτικούς και διοικητικούς δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό. Ο Ερντογάν έχει οργιστεί κυρίως με τη Γερμανία και την Ολλανδία, τις χώρες όπου ακυρώθηκαν προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων που ζουν σε αυτές υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από το DHA: