Latest News

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Χωρίς ασθενείς τα Δημοτικά Πολυϊατρεία Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη 
Χωρίς ασθενείς φαίνεται να λειτουργούν τα Δημοτικά Πολυϊατρεία στον Πειραιά, αν και...
προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μπορεί να δηλώνει περήφανος, αλλά φαίνεται πως ούτε ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση των ασθενών. Μιλώντας πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο περιορίστηκε ν' αναφερθεί στις... διαλέξεις των γιατρών στα ΚΑΠΗ και στη συμμετοχή στην υποδοχή των μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά παρά στο έργο για το οποίο έχουν προσληφθεί από το Δήμο Πειραιά. 
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έγιναν μόλις 35 τεστ ΠΑΠ τον προηγούμενο χρόνο! Δηλαδή, κατά μέσον όρο σχεδόν ένα κάθε δέκα μέρες;
Κατά άλλους, ένας από τους βασικούς λόγους είναι οι ειδικότητες των ιατρών που επιλέχτηκαν να στελεχώσουν τα Δημοτικά Πολυϊατρεία. Όπως για παράδειγμα, αυτή του γυναικολόγου, που θεωρείται πως δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο άλλες σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιπλέον, μια γυναίκα δύσκολα αλλάζει τον δικό της γυναικολόγο κι εμπιστεύεται άλλον έστω κι αν προσφέρεται δωρεάν 
Ένας ακόμη παράγοντας είναι το πρόγραμμα λειτουργίας των Δημοτικών Πολυϊατρείων. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πειραιά το πρόγραμμα των ιατρών της αρμόδιας υπηρεσίας, που λειτουργεί από τις 10 πμ έως τις 2 μμ, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δευτέρα, φυσίατρος
  • Τρίτη,  γενικός χειρουργός
  • Πέμπτη, μαιευτήρας-γυναικολόγος
Για τις υπόλοιπες ημέρες, οι δημότες του Πειραιά θα μπορούν να επισκέπτονται τους ανωτέρω ιατρούς κατόπιν ραντεβού...
@ Για όλα αυτά εννοείται ότι δεν φέρουν ευθύνη οι ιατροί που εργάζονται Δημοτικά Πολυϊατρεία Πειραιά ...