Latest News

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αυτά είναι 10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να ζητήσεις στο αεροπλάνο!


Ποια είναι τα δέκα πράγματα που μπορείτε να ζητήσετε μέσα στο αεροπλάνο και δεν...
τα γνωρίζατε;

1.Φάρμακα: Περάσατε το Σαββατοκύριακο διασκεδάζοντας και πίνοντας ή δουλεύατε μέχρι τελικής πτώσεως και ταλαιπωρείστε από πονοκέφαλο; Οι περισσότερες πτήσεις εξοπλίζονται με ένα πολύ ισχυρό κιτ πρώτων βοηθειών και δεν έχετε παρά να ζητήσετε από την αεροσυνοδό να σας προμηθεύσει με το κατάλληλο φάρμακο.
2.Δεύτερο γεύμα: Με την διευκρίνιση ότι αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την εταιρεία και την πολιτικής της. Αλλά στις περισσότερες πτήσεις υπάρχει περισσότερο από αρκετό έξτρα απόθεμα. Παρόλο αυτά, δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν απλώς ρωτήσετε.
3.Βοήθεια με τα παιδιά και τις ασχολίες του: Αν είστε ένας γενναίο γονέας που ταξιδεύει με νήπιο ή παιδί να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές παροχές και ανέσεις που προσφέρουν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να κάνουν ελαφρύτερο το υπερπολύτιμο «φορτίο» σας!  Ορισμένες μάλιστα εταιρείες πάνε ένα βήμα παραπέρα, σύμφωνα με Around-the-World-With-Kids.com. Οι Gulf Air και η Etihad είναι μεταξύ των αερομεταφορέων που έχουν (σε κάποιες πτήσεις) μέχρι και εκπαιδευμένες νταντάδες! Εάν είστε σε πτήση διαρκείας για Μέση Ανατολή, η Emirates έχει ένα δώρο το «Fly With Me Monsters» για τα παιδιά που περιλαμβάνει κουβέρτες, σακίδιο, ένα βιβλίο  γεμάτο γρίφους και παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής και κινούμενα σχέδια.
Αεροσυνοδός δηλώνει: «Πάντα στο πρόγραμμα υπάρχουν ανήθικες προτάσεις». Τι άλλα tips δίνει για VIP πτήσεις
4. Γιατρός. Αν και είναι σπάνιο, μπορεί να προκύψουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όταν είστε μίλια πάνω από το έδαφος και να χρειαστείτε άμεση ιατρική βοήθεια.  Εάν αναρωτιέστε ποιος θα έρθει στο πλευρό σας, να είστε σίγουροι ότι όλα τα πληρώματα καμπίνας έχουν εκπαιδευτεί για τις πρώτες βοήθειες και θα βρουν έναν γιατρό καθώς είναι πολύ πιθανό σε κάθε πτήση να ταξιδεύει τουλάχιστον ένας ο οποίος πρόθυμα θα σας βοηθήσει. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, μάλιστα όπως η Lufthansa, έχουν ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης με πόντους γιατρών αν δηλώνουν στη πτήση την ειδικότητά τους.
5.Μαντηλάκια απολύμανσης. Ειδικά στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια, που όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται μετά από λίγο επιβάτες σπεύδουν αν απογειωθούν! Αν και υπάρχουν τα πληρώματα, λόγω χρόνου μπορεί απλώς να κάνουν ένα γρήγορο σκούπισμα. Αν επιβιβάζεστε και έχετε τέτοιου είδους σκέψεις, μην ανησυχείτε: Ρωτήστε την αεροσυνοδό για μαντηλάκια απολύμανσης. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες για τους παραπάνω λόγους πάντα έχουν. Και να έχετε υπόψη πως  οι πιο βρώμικες θέσεις στα αεροπλάνα, ενδεχομένως δεν είναι και οι πιο προφανείς.
6. Να σας ξαναγεμίσουν το μπουκαλάκι με το νερό. Αν το ζητήσετε ευγενικά οι περισσότερες αεροσυνοδοί θα ξαναγεμίσουν με νερό το μπουκάλι σας.
7. Αν έχετε φοβία με τα αεροπλάνα μπορείτε να παραλείψετε αυτό το σημείο. Αν από την άλλη σας αρέσει αν αντιμετωπίζετε face to face τους φόβους σας, να ξέρετε ότι σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι την ώρα της πτήσης ή φοβάστε τόσο πολύ που θέλετε να αφήσετε κάτι σαν διαθήκη, να ξέρετε ότι τα λόγια που θα πείτε στον πιλότο μπορούν στην πραγματικότητα να σταθούν σε οποιαδήποτε δικαστική αίθουσα ως η τελευταία επιθυμία.
8. Μια τούρτα γενεθλίων. Από τις πιο πρωτότυπες εκπλήξεις που μπορείτε να κάνετε σε αγαπημένο σας πρόσωπο! Γνωρίζατε ότι αν ο συνταξιδιώτης σας έχει γενέθλια μπορείτε να του κανονίσετε με το πλήρωμα μια τούρτα έκπληξη; Δύο αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ήδη αυτή την υπηρεσία (η Emirates και η Singapore Air) με την μόνη προϋπόθεση να έχετε ενημερώσει 24 ώρες πριν.
9.Wine tasting. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα προνόμιο που μπορούν να έχουν όσοι το αντέχουν οικονομικά, δηλαδή οι επιβάτες στην πρώτη θέση ή στην bussiness class, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν γευσιγνωσία κρασιού! Μάλιστα στην Singapore Airlines υπάρχουν sommeliers που θα βρουν για εσάς το κρασί που ταιριάζει στην επιλογή του φαγητού σας.
10.Cocktails…Τι καλύτερο να απολαύσετε μέσα στο αεροπλάνο ένα brunch ή οποιοδήποτε γεύμα συνδυαστικά με ένα free cocktail; Είτε το πιστεύετε είτε όχι,η British Airways εκτός από τα τυπικά προσφέρει στους επιβάτες της, τις λίγες…αλκοολούχες προσθήκες που έχει κάνει.