Latest News

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

"Καταιγίδα" ανακοινώσεων εναντίον του δημάρχου στο Κερατσίνι...


"Βροχή" δηλώσεων και καταγγελιών από δημοτικούς συμβούλους τις τελευταίες μέρες για το τι συμβαίνει στο Δήμο...
Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
 Μετά τον επικεφαλής του συνδυασμού "Αναγέννηση" Ζαχαρία Ζούπη έρχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάνα Δατσέρη, Ελένης Δαβγιώτη – Ρούκουνα και Νίκος Βρετάκος να  προχωρήσουν δημόσια σε καταγγελίες εναντίον του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο... 
Αναλυτικά οι καταγγελίες είναι οι εξής:
Ως εδω και μη παρεκει ....
Καταγγελία Δημοτικής Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας του Συνδιασμού "Πολιτεία Αλληλεγγύης Ανάπτυξης" Δατσέρη Βάνας
Καταγγέλλω δημόσια την απαράδεκτη, αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας μέσα στο Δημο
τικό Συμβούλιο.
Ο κ.Βρετάκος συνέχεια καταγγέλλει δήθεν σκάνδαλα, χωρίς να γνωρίζει καν ως αδαής και ημιμαθής ότι για μια σειρά θέματα έχουν προβεί σε ενέργειες και Δημοτικές Αρχές και μεμονωμένοι σύμβουλοι για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που υπήρχαν στο Νεκροταφείο ή στην ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε ή και στον ίδιο τον Δήμο.
Παριστάνει τον αδέκαστο, την ίδια ώρα που ανέχεται να μένει απλήρωτη για μήνες εργαζόμενη της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Α.Ε στην οποία είναι Αντιπρόεδρος και Δημοτικός του Σύμβουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος.
Ανακαλύπτει συνέχεια φαντάσματα, όπως έκανε και στην περίπτωση της Μελέτης για το Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ» που την κατάγγελνε ως συνειδητά υπερτιμολογημένη ,για να καταλήξει να κάνει την πρώτη δημοπράτηση του έργου στην βάση αυτής της Μελέτης!
Φωνάζει και εμφανίζεται ως στόχος επιθέσεων, όταν στο Συμβούλιο όλοι έχουμε δεχτεί επιθέσεις, υπονοούμενα για θέματα ηθικής τάξης, φραστικούς προπηλακισμούς.
Τα ίδια έγιναν και στην τελευταία συνεδρίαση.Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως η απραξία και η αδυναμία του να εμφανίσει έργο δεν καλύπτονται από αερολογίες και καταγγελίες κενές περιεχομένου.Δεν καταλαβαίνει επίσης, ότι πέρασε τα επιτρεπτά όρια όπως και μια περίοδο ασυλίας.
Από εδώ και πέρα θα νοιώθει καυτή την ανάσα της Αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες του για την αδυναμία και την απαράδεκτη συμπεριφορά του.Θα μάθει ότι ψηφίστηκε για να διοικήσει Δήμο και όχι καμμία παρέα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ή κανένα λόγο .

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ;

Δήλωση Νίκου Βρετάκου, Δημοτικού Συμβούλου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Όπως κατήγγειλα χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα για δεύτερη φορά , καταγγέλω και δημόσια την απαράδεκτη κατάσταση στην Διαδημοτική Επιχείρηση «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε » πούχει φτάσει στο σημείο η μοναδική υπάλληλος που διαθέτει να είναι απλήρωτη για κοντά 20 μήνες !

Οι απαντήσεις που μου δόθηκαν χθες ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την καταγγελία μου , χωρίς όμως κανένας να πάρει ευθύνη για το τι θα γίνει .Πρόκειται για κατάσταση για την οποία έχει σημαντική ευθύνη η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χρήστος Βρετάκος προσωπικά , αφού είναι Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλός του είναι Διευθύνων σύμβουλος .Πρόκειται για κατάσταση για την οποία φέρουν ευθύνη όλοι όσοι συμμετέχουν στο Δ.Σ της Εταιρείας .

Η κατάσταση με την υπερχρεωμένη ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ , όπως επανηλειμένως έχει καταγγείλει η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » και ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης, δεν πάει άλλο. Ο Δήμαρχος εκλέχτηκε με το σύνθημα ότι θα την καταργήσει. Διόμισυ χρόνια την διατηρεί , δίνοντας σειρά αναθέσεων και αδιαφορώντας στην πράξη για την απλήρωτη εργαζόμενη. Μήνες τώρα μας λέει ότι θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξής μας και μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει.Γιατί άραγε; Τώρα λέει το ίδιο. Για να δούμε ....

Επιτέλους, το πρόβλημα της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Α.Ε πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί οριστική λύση !

Επιτέλους , πρέπει να πληρωθεί η απλήρωτη εργαζόμενη Δέσποινα Ιωαννίδου!
Καλώ δε το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου και όλες τις ενεργές τουλάχιστον παρατάξεις να
 πάρουν επίσημη θέση δια των επικεφαλής των και να ασχοληθούν με το πρόβλημα." 

Δήλωση ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Ελένης Δαβγιώτη – Ρούκουνα:
H αλήθεια είναι ότι ο μανάβης πουλάει ότι έχει και αυτό ταιριάζει στον Δήμαρχο που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει πως εκλέχτηκε , έστω με 18,5% στον πρώτο γύρο και μάλιστα με την ολόψυχη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το πιστεύει, δεν το έχει καταλάβει πως έγινε καλά – καλά και γι αυτό συμπεριφέρεται τόσο αλαζονικά και αυταρχικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άκουσον, άκουσον ! Μετά από τόσα χρόνια θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε στο σημείο να με απειλεί εμένα και άλλους συναδέλφους ,ότι θα μας αποβάλει από την αίθουσα, επειδή προσπαθούμε να τον συνετίσουμε και να τον προσγειώσουμε στην πραγματικότητα των προβλημάτων της πόλης. Φαίνεται πως νομίζει ότι απευθύνεται σε μαθητές και μάλιστα με στυλ δασκάλου προηγούμενων δεκαετιών.
Δεν έχει καταλάβει ότι από αγώνες προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου παρέλαβε από την πρώτη μέρα προίκα 10 εκατομ. ευρώ αποθεματικό στο ταμείο.
Δεν έχει καταλάβει πως βρέθηκε με χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΛΠ και με αγώνες άλλων, με αποθεματικό αυτή την στιγμή με 17 εκατομ. ευρώ και πως να τα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών και της πόλης.
Αυτή είναι και η ατυχία μας .Τώρα που υπήρχε η δυνατότητα με ένα άλλο Δήμαρχο να παράγεται έργο που να ανεβάζει το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα , έχουμε Δήμαρχο που, για παράδειγμα, ενώ έχει από την Περιφέρεια Αττικής 830.000 ευρώ από τότε που ανέλαβε για να αναβαθμίσει τις Παιδικές Χαρές δεν έχει αρχίσει ακόμα ούτε να τις φτιάχνει.
Τυχερός ήταν το 2014. Όμως κάθε μέρα δεν είναι του Αη Γιάννη ! Άντε υπομονή φίλοι και φίλες ! Μπόρα είναι και θα περάσει … ».