Latest News

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

“Ημέρες Θάλασσας” : Βάλτε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι της!


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Με εβδομαδιαίες συσκέψεις έχουν αρχίσει  - λέει- από τώρα οι προετοιμασίες για τις “Ημέρες Θάλασσας” που...
διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμο. Πειραιά.

Οι φετινές εκδηλώσεις προγραμματίζονται να διεξαχθούν από τις 24 έως τις 28 Μαϊου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. 
Για φέτος σχεδιάζονται να γίνουν 8-9 εκδηλώσεις από το Δήμο και οι υπόλοιπες από φορείς της πόλης, ενώ ακούγεται ότι γίνει συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο στην Τρούμπα. 
Ήδη, εγκρίθηκε η πρώτη χρηματοδότηση ύψους 25.000 ευρώ, ενώ αν χρειαστεί θα δοθούν κι άλλα χρήματα. Ωστόσο οι “Ημέρες Θάλασσας” χρειάζεται ν’ αποκτήσουν ταυτότητα, γιατί κινδυνεύουν να τις θυμούνται μόνο για το υπαίθριο πάρτι που γίνεται από τα μαγαζιά στην Τρούμπα. Την πρώτη χρονιά διοργανώθηκαν πάνω από 100 εκδηλώσεις μέσα σε μια βδομάδα και συνέπεσαν με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, με το κεντρικό συνέδριο να γίνεται στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών, δηλαδή μακριά από τον Πειραιά που υποτίθεται πως ήταν η τιμώμενη πόλη. Τη δεύτερη χρονιά έγιναν σαφώς λιγότερες εκδηλώσεις σε διάστημα 15 ημερών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ο πρώτος ενθουσιασμός και ανάλογη συμμετοχή του κόσμου στις περισσότερες εκδηλώσεις που δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα...


@  Οι "Ημέρες Θάλασσας" πριν αρχίσουν να λένε τα πανηγυρικά πως είναι πλέον θεσμός, χρειάζεται  επιτέλους  ν΄αποκτήσουν ταυτότητα και αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει, καθώς η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη: Βάλτε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι της!