Latest News

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Διάλειμμα για… σεξ!


Την ώρα που σε όλο τον κόσμο οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίζονται σε βάρος των εργαζομένων, μια χώρα επιμένει σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις στο ζήτημα... της εργασίας.
 
Μιλάμε, φυσικά, για τη Σουηδία, η οποία ήδη εφαρμόζει σε πιλοτικό επίπεδο το ωράριο των έξι ωρών, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως οι λιγότερες ώρες δουλειάς αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν τις απουσίες από την εργασία.
 
Ωστόσο, πολιτικός από τη βόρεια Σουηδία πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα: ζήτησε να θεσμοθετηθεί διάλειμμα μιας ώρας από την εργασία, ώστε τα ζευγάρια να μπορούν να συμβρεθούν ερωτικά.
 
Η πρόταση στηρίζεται στη λογική ότι λόγω πιεσμένου προγράμματος, τα ζευγάρια δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με την ερωτική τους ζωή, οπότε το «διάλειμμα για σεξ» θα τα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα.
 
Ο Σουηδός πολιτικός δεν πρωτοτυπεί: σεξολόγοι έχουν κάνει αντίστοιχες προτάσεις, έχοντας διαπιστώσει ότι στο τέλος της ημέρας τα ζευγάρια είναι πολύ κουρασμένα και πιεσμένα για να κάνουν σεξ.
 
Πάντως, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι αυτή η ώρα θα αξιοποιείται για ερωτικά παιχνίδια, αν και τόνισε ότι επαφίεται στην καλή προαίρεση εργοδοτών και εργαζομένων.