Latest News

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου με τα καρτούν χωρίς μαλλιά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


Στα viral της ημέρας, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, τα καρτούν χωρίς μαλλιά...


15 Φεβρουαρίου σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στην Ελλάδα, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας δυστυχώς είναι πολύ υψηλά.
Εdδώ ακριβώς είναι που όλα τα άλλα - πλην την διαπραγμάτευσης για μία περισσότερο εύρωστη Ελλάδα που δεν θα αφήνει κανένα παιδί χωρίς πρόληψη, χωρίς θεραπεία - μοιάζουν λεπτομέρειες.
Στα viral της ημέρας, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, τα καρτούν χωρίς μαλλιά.
«Ένα παιδί με καρκίνο αξίζει να αντιμετωπίζεται σαν οποιοδήποτε άλλο».

Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ένα συγκινητικό βίντεο από τη Βραζιλία, θέλοντας να μιλήσει για τον παιδικό καρκίνο, παρουσιάζοντας καρτούν χωρίς μαλλιά. Μία πρωτοβουλία της οργάνωσης GRAACC (Grupo de Apoio ao Adolescente e à Criança com Câncer) .
Τα παιδιά που δεν έχουν μαλλάκια,λόγω της θεραπείας, κοιτούν την κάμερα και λένε «Θέλουμε οι άνθρωποι να καταλάβουν πως είμαστε άρρωστοι όχι επειδή το θέλουμε. Να σταματήσουν να μας κοιτούν έτσι.».

Ο Γκάρφιλντ, η Όλιβ Όιλ και ο Ποπάι, αλλά και ο Σνούπι είναι μέλη της καμπάνιας! Στην αρχή του βίντεο, παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και οι μητέρες τους μιλούν για την περιπέτεια της υγείας των μικρών και το πόσο σημαντικό είναι να μη νιώθουν άσχημα για το ότι έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω της χημειοθεραπείας. Η καμπάνια δείχνει τα αγαπημένα μας καρτούν χωρίς τα μαλλιά τους, ενώ αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι Βραζιλιάνοι στήριξαν την προσπάθεια αυτή και στα social media.
Δείτε το βίντεο, δείτε τις εικόνες αυτές με τα ξυρισμένα καρτούν, δείξτε τα και συζητήστε τα με τα παιδιά σας.
Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, πρόληψη και ευχές κάποτε οι προσπάθειες των επιστημόνων να καταφέρουν να νικήσουν τον "κακό δράκο" που κρύβεται στα μικρά αυτά πλάσματα.
Καλημέρα και χαμογελάτε!
Η ζωή μας είναι πολύτιμη και μία!

Η ζωή μου είναι η απόδειξη! Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου