Latest News

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοί είναι οι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν ήδη τους νικητές των Όσκαρ! (ΕΙΚΟΝΑ)


Εσείς περιμένετε την απονομή των Όσκαρ, ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας; Πρέπει να σας πούμε κάτι. Ότι ήδη υπάρχουν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν τους νικητές...

Είναι η Μάρθα Ρουίζ και ο Μπράιαν Κάλιναν, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει την καταμέτρηση των ψήφων.
Αφού επιβεβαιώσουν την ακρίβεια της καταμέτρησης, αναλαμβάνουν τη μεταφορά των φακέλων με τα αποτελέσματα, διασφαλίζοντας πως αυτά θα παραμείνουν μυστικά μέχρι τη μεγάλη βραδιά.
«Με έχουν ρωτήσει τι απολαμβάνω περισσότερο», λέει η Ρουίζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. «Είναι η στιγμή που είμαι μέσα στο αυτοκίνητό μου και κατευθύνομαι προς το θέατρο, όταν όλοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα, ενώ εγώ φυσικά τα γνωρίζω ήδη».
Η Ρουίζ και ο Κάλιναν είναι συνεργάτες στη λογιστική εταιρεία Price Waterhouse Coopers και ήδη από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει την καταμέτρηση των ψήφων.
Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται από τα 7.000 μέλη της Ακαδημίας, τα οποία μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή επιστολικά. Η καταμέτρηση των ψήφων δεν γίνεται αυτόματα από υπολογιστή, αλλά με το χέρι, αφού μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται και καταμετρώνται από τους υπευθύνους.
Η μέθοδος αυτή επιλέγεται για λόγους ασφαλείας, ενώ στην καταμέτρηση τους συνδράμουν και άλλοι τρεις συνάδελφοί τους.
Εκτός από την καταμέτρηση, το δίδυμο αναλαμβάνει και την αποστήθιση των αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που κάποιοι από τους φακέλους χαθούν ή καταστραφούν.
Συχνά συνοδεύονται στο θέατρο από αστυνομία, ενώ συχνά αλλάζουν τις διαδρομές που ακολουθούν με το αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας.