Latest News

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή είναι η αλήθεια για το "Κανάλι 1"


 Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για το "Κανάλι 1", ωστόσο όσοι λένε ότι...
έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την άποψη με επίσημα στοιχεία που να έχουν σχέση με την πραγματικότητα;
 Αυτό τουλάχιστον ακούστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα πεπραγμένα έτους 2016 της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.)» και η "Επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά προς τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.) οικονομικού έτους 2017, ποσού 1.450.000,00 € και καταβολή της σε οκτώ μηνιαίες δόσεις».

Η αλήθεια είναι ότι το "Κανάλι 1" δεν έχει μπορέσει να ανεβάσει την ακροαματικότητα του τα δύο τελευταία χρόνια και βρίσκεται στο 0,1 %, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις για τα ραδιόφωνα.

Η αλήθεια είναι ότι το "Κανάλι 1" δεν έχει μπορέσει να αυξήσει τα έσοδα από τη διαφήμιση (34.500 ευρώ το 2016) και είναι σχεδόν μηδαμινά σε σχέση με τα έξοδα με τη μισθοδοσία να ανέρχεται στα 907. 349,58 ευρώ αλλά καθώς ούτε  να καλύψει  ακόμη στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα  για ΔΕΚΟ, ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ που είναι 132.912, 83 ευρώ. 

Η αλήθεια είναι ότι το "Κανάλι 1" μείωσε φέτος κατά 100.000 το ποσόν της ετήσιας επιχορήγησης από το Δήμο Πειραιά (από 1.550.000 ευρώ το 2016 σε 1450.000 ευρώ το 2017) που συνεχίζει να αποτελεί και τη βασική χρηματοδότηση της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου. 

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την πραγματική εικόνα  και  είναι να απορεί κανείς που βλέπουν ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση.
Εκείνο όμως που κατά την γνώμη μας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο "Κανάλι 1" είναι ότι η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ δεν έχει καταφέρει εδώ και σχεδόν δυόμιση χρόνια να δώσει μια ταυτότητα στο δημοτικό ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα του, ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον των δημοτών του Πειραιά που πληρώνουν τελικά το λογαριασμό για τη λειτουργία του.

@Ειλικρινά μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο ένα δημότης θα μπει και ν' ακούσει το "Κανάλι 1" ή θα επισκεφθεί να διαβάσει την ιστοσελίδα του, για να πληροφορηθεί όσα συμβαίνουν στην πόλη και το Δήμο Πειραιά, όταν έχει μόνο τα δελτία τύπου από τις δραστηριότητες του δημάρχου -και μάλιστα συχνά με μεγάλη καθυστέρηση- και χωρίς να φιλοξενεί  τις απόψεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ή άλλα τοπικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα στην πόλη; 
 Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έχει μπορέσει να καταφέρει εδώ και 2.5 χρόνια η ΔΗΡΑΠ κι έτσι δεν είναι τυχαίο που τελικά ακόμα και οι ίδιοι  μπαίνουν για να διαβάζουν για το Δήμο Πειραιά στο Reportaz Net...